Mirka zbog Federera ostavila arapskog šeika i rijetko ko ima ovako stabilan brak

Piše: Azra

Roger Federer objavio je jučer na Instagramu da završava karijeru profesionalnog tenisera, a u tom saopštenju zahvalio se svojoj supruzi Mirki koja je odigrala ključnu ulogu u njegovom putu ka uspjesima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Roger Federer (@rogerfederer)

-Naročito želim da se zahvalim svojoj nevjerovatnoj supruzi Mirki koja je sa mnom proživjela svaki minut. Ona mi je pomagala da se zagrijem prije finala, gledala bezbrojne mečeve, čak i kada je bila u osmom mjesecu trudnoće i trpila moju luckastu stranu duže od 20 godina. Također, želim da zahvalim svojoj djeci koja su me uvijek podržavala, uvijek bila spremna za istraživanje novih mjesta i stvaranje divnih uspomena. Vidjeti svoju porodicu kako navija za mene sa tribina je osjećaj koji ću pamtiti zauvijek, naveo je Federer koji sa suprugom ima dva para blizanaca- dvije kćerke i dvojicu sinova.

Sudbonosni susret Rogera sa tri godine starijom Miroslavom Mirkom Vavrines, švajcarskom teniserkom porijeklom iz Slovačke, desio se na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. kada su oboje igrali za reprezentaciju svoje zemlje.

Opisano u duhu njegovog poetičnog izražavanja emocija prema supruzi sreo je tada “svjetlost svog života, ženu zbog koje bi i na Mjesec otišao”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mirka Federer Fan Page (@mirkafedererfanpage)

Prvi put je poljubio na nagovor druga hrvača koji je bio sa njima na sportskom takmičenju. Kako je izjavio za CNN, počelo je tada nešto izuzetno za njih.

Zbog ljubavi prema Federeru ona ostavila je vjerenika, imućnog Arapina. Ljubav prema slavnom Švajcarcu nadmašila je tu vezu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mirka Federer Fan Page (@mirkafedererfanpage)

Nažalost, Mirka je zbog hronične bolesti stopala odustala od tenisa i postala Federerov PR i menadžer. Na početku veze bila je čak i njegov trener, a njihova profesionalna saradnja dala je sljedeće rezultate: od 10 mečeva Rodžer je pobijedio na devet.

Vjenčali su se u aprilu 2009. u Bazelu na maloj ceremoniji, a u julu iste godine dobili su bliznakinje Milu Rouz i Šarlin Rivu, a pet godina kasnije u njihov porodični tim stigla su dvojica dječaka, Leon i Leni.

Rijetko koja supruga je toliko uključena javno u karijeru muža kao što je bila ona. Njena stabilnost je njegova stabilnost, a mirna luka je znala da se nekad i uzburka. Jednom žureći na avion za Vimbldon, poznati supružnici u kolima nisu progovorili ni reč.

Nesuglasice uspješno rješavaju, a koliko je jaka njihova ljubav, pokazuje i to da Federer ne može da zaspe bez Mirke.

Izvor: blic.rs

(S.B.)

Pročitajte još