Bruce Willis postao prvi glumac koji je prodao prava na svog “digitalnog blizanca”

Piše: S.P.

Bruce Willis ranije ove godine povukao se iz glume nakon što mu je dijagnosticirana afazija, a sada je prodao prava da se njegov “digitalni blizanac” koristi na filmu.

Willis je prvi holivudski glumac koji je u potpunosti iskoristio deepfake tehnologiju na ovaj način. Taj potez dolazi nakon što se glumac pojavio u telefonskoj reklami putem sintetičkih medija, a njegovo lice digitalno je presađeno na drugog glumca. Glumac je sada dopustio Deepcakeu, američkoj tvrtki koja proizvodi “digitalne blizance”, da koristi njegovo lice.

– Svidjela mi se preciznost s kojom je moj lik napravljen. To je mini-film u mom uobičajenom žanru akcijske komedije. Za mene je to sjajna prilika da se vratim u prošlost. Dolaskom moderne tehnologije, čak i kada sam bio na drugom kontinentu, mogao sam komunicirati, raditi i učestvovati u snimanju, rekao je Willis.

Posljednje filmove snimio je uz pomoć dvojnika

Podsjećamo, glumac pati od afazije, zdravstvenog stanja koje utječe na njegove kognitivne sposobnosti. Već dvije godine bori se protiv bolesti te je posljednje filmove snimio uz pomoć dvojnika.

– Bruceovim fanovima željeli smo kao porodica reći da naš voljeni Bruce ima zdravstvenih problema, nedavno mu je dijagnosticirana afazija, što utječe na njegove kognitivne sposobnosti. Kao rezultat toga, Bruce se udaljava od karijere koja mu je toliko značila, objavila je ranije porodica Willis.

– Ovo je stvarno izazovno vrijeme za našu porodicu i jako smo zahvalni na vašoj kontinuiranoj ljubavi, suosjećanju i podršci, poručili su. Ista objava osvanula je tad i na profilu Bruceove bivše supruge Demi Moore.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti