Massimo odbio saradnju sa ovim poznatim facama: I dan danas se kajem

Piše: Azra

Massimo Savić otkrio je da mu je žao što nije prihvatio saradnju tokom karijere sa Branimirom Štulićem i Goranom Bregovićem.

– Branimir je htio da bude producent prvog albuma Doriana Graya i čim se vratio iz Amerike, rekao je to Siniši Škarici. Mislim da je u SKUC-u gledao moj bend. Tad je čak izjavio da je po cijeloj Americi tražio nešto što je tu u Zagrebu. U sljedećih nekoliko dana stigao je poziv od Škarice, koji mi je rekao da Štulić želi biti naš producent za naš prvi album “Sjaj u tami”. A “Sjaja u tami” još nema, nije ni postojao,  rekao je Massimo jednom prilikom.

-Bregović je, kad je Alen Islamović izašao iz Bijelog Dugmeta, tražio pjevača. Jednostavno se nismo našli. Ja sam trebao biti taj koji će pjevati kao momci prije mene, postati njihov ‘copy paste’ i onda idemo dalje. Iako je Bregović imao dosta čistu ideju, nas dvojica sa gitarama naprijed, nešto kao Stonsi. Dobra ideja, ali nisam se napalio na to, pa je ostalo da sve visi u zraku, rekao je on, pa otkrio da li mu je žao što nije ostvario saradnju sa popularnim muzičarima.

– Naravno da mi je žao. Kako ne? Žao mi je što u tom trenutku nismo krenuli da radimo nešto dobro i kreativno. Da jesmo, ostavili bismo trag. Trebali smo tada otići u studio i snimiti nešto, a nije se moglo tek tako,  kazao je pjevač koji otkriva kako su slavni muzičari reagovali na to odbijanje.

– Ni Bregović, ni Zoran Redžić, ni bubnjar Điđi Jankelić… niko se nije naljutio. Nisu imali priliku da vide kako bi to funcionisalo, pa se nisu imali zašto da se ljute. Međutim, Goran, koji je puno maštovitiji čovjek, on je vidio da bi to moglo jako dobro zvučati. Čuo je to i u svojim mislima podigao je temperaturu cijele priče, ali ja nisam imao dovoljno elana,  zaključuje Massimo.

Izvor: Telegraf.rs

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti