Paris Hilton tvrdi da je bila spolno zlostavljana: Djetinjstvo mi je ukradeno

Piše: Azra

Paris Hilton je kazala je da je bila spolno zlostavljana dok je pohađala Provo Canyon School, internat u Uti u kojem je provela godinu kao tinejdžerica.

U videokomentaru za New York Times, Hilton je ispričala svoje iskustvo, naglašavajući da prvi put detaljno govori o određenim slučajevima zlostavljanja.

– Vrlo kasno noću – to bi bilo oko 3 ili 4 sata ujutro – odveli bi mene i druge djevojke u ovu sobu, te bi obavili medicinske preglede. Ovo čak nije bilo ni s doktorom. Bilo je to s nekoliko različitih članova osoblja, gdje bi nas natjerali da legnemo na stol i gurnuli prste u nas. I ne znam što su radili, ali to definitivno nije bio doktor, tvrdi Hilton, piše Yahoo.

Uz navodno seksualno zlostavljanje, Hilton, koja se posljednjih godina snažno zalagala za zatvaranje škole Provo, također je ranije rekla da je bila fizički i psihički zlostavljana tokom svog boravka u centru za liječenje. Podijelila je svoje iskustvo zajedno s nizom drugih učesnika koji su kao tinejdžeri poslani u slične ustanove za liječenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paris Hilton (@parishilton)

– Bilo je stvarno zastrašujuće, i to je nešto što sam godinama blokirala. Ali sada se stalno vraća i razmišljam o tome. A sada, gledajući unazad kao odrasla osoba, to je definitivno bilo seksualno zlostavljanje, dodala je.

– Neispavana i pod jakim lijekovima, nisam razumjela što se događa. Bila sam prisiljena ležati na stolu, širiti noge i podvrgnuti se pregledu vrata maternice. Plakala sam dok su me držali i govorila ‘Ne!’ Samo su rekli: ‘Začepi. Budi tiho’, kazala je na Twitteru.

O svom iskustvu u intrernatu prvi put je progovorila prošle godine

– Ovo je bilo iskustvo koje se ponavljalo ne samo za mene nego i za druge. Bila sam zlostavljana i plačem dok ovo pišem jer niko, a posebno ne dijete, ne bi trebao biti seksualno zlostavljan. Djetinjstvo mi je ukradeno i ubija me što se još uvijek događa drugoj nevinoj djeci, dodala je.

Hilton je prvi put govorila o svom iskustvu u školi Provo Canyon 2021. godine u dokumentarcu This Is Paris. Optužila je članove osoblja da su je emocionalno, fizički i psihički zlostavljali. Također je tvrdila da su učesnici bili redovno nadzirani dok su koristili kupaonicu i tuširali se. Prošle godine Hilton se pojavila na sudu u Uti kako bi svjedočila protiv škole Provo Canyon.

Školu Provo Canyon kupilo je Universal Health Services 2000. godine koji je 2020. pristao platiti 117 miliona dolara za rješavanje navodnih kršenja Zakona o lažnim tvrdnjama, koji zabranjuje naplatu medicinski nepotrebnih bolničkih usluga bihevioralnog zdravlja i nepružanje odgovarajućih usluga.

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još