Glumica Hilary Swank, prva trudnoća u 48. godini: Sretna što više nema tajni

Piše: L. K. P.

Instagram: @hilaryswank

 

Dvostruka dobitnica Oscara Hilary Swank nedavno je na američkoj televiziji objavila da će postati majka. Holivudska glumica trudna je prvi put u 48. godini. Veliku novost otkrila je gostujući u popularnoj emisiji „Dobro jutro, Ameriko“. Sva presretna pohvalila se da će ona i suprug Philip Schneider postati roditelji blizanaca i da je u drugom tromjesečju trudnoće.

– Ovo želim već jako dugo, ne mogu vjerovati. Veoma sam sretna što konačno ne moram više kriti veliku vijest – rekla je.

Nešto kasnije bila je gost u emisiji „Uživo s Kelly i Ryanom“ te je tom prilikom rekla da se osjeća vrlo dobro.

Hilary trenutno snima TV seriju „Alaska Daily“ te je ispričala da filmska i glumačka ekipa sa seta nisu imala pojma o njenoj trudnoći.

– Ovo je blagoslov, veliko čudo. Nevjerovatno – ispričala je ponosna trudnica.

Na Instagramu je pokazala svoj trudnički trbuščić, a mnoge poznate ličnosti su joj čestitale, poput Marije Sharapove, Chelsea Handler, Katie Couric, Kate Hudson i drugih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hilary Swank (@hilaryswank)

Vjenčanje u šumi

Swank i poduzetnik Schneider vjenčali su se u augustu 2018. godine. Vjenčali su se na tajnoj ceremoniji. Romantično svadbeno slavlje priredili su u šumi nacionalnog parka Redwood u Kaliforniji.

– Bilo je svevremenski. To je jedina riječ kojom je to moguće opisati. Udati se za čovjeka mojih snova pored svih ljudi koji nas vole. Bilo je to ostvarenje sna, rekla je jednom prilikom o vjenčanju koje se dogodilo nakon dvije godine ljubavi.

Do oltara ju je otpratio otac. Uz nju je na svadbi bila i njena najbolja prijateljica Mariska Hargitay, koja joj je ujedno bila i djeveruša.

Instagram: @hilaryswank

Hilary je ovo drugi brak. Prvi suprug joj je bio kolega Chad Lowe, kojeg je upoznala na setu filma „Quiet Days in Hollywood“, a vjenčali su se u septembru 1997. godine. Početkom 2006. se saznalo za razvod.

Nakon što je godinu kasnije razvod finaliziran, glumica se počela viđati sa svojim agentom Johnom Campisijem s kojim je provela pet godina.

U martu 2016. potvrdila je zaruke s finansijskim savjetnikom Rubenom Torresom, koji je nekada bio profesionalni igrač tenisa. Par nikada nije stigao do oltara, no onda je u njen život ušao Philip.

Život u neimaštini

Cijenjena glumica i oskarovka danas je jedna od utjecajnijih osoba u Hollywoodu. Svoje ime izgradila je bez skandala i fantastičnim ulogama za koje je osvojila brojna priznanja.

Iako danas živi u izobilju, nije uvijek bilo tako. Njena priča je pravi dokaz da životne okolnosti ne određuju cijeli život. Ona je bila hrabra i uspjela je da se iz nemaštine izvuče i kreira fenomenalan život.

Lijapa Hilary rodila se u Lincolnu kao drugo dijete Judy i Stevena Swonka. Odrasla je u siromašnoj porodici koja je živjela u kamp prikolici pored jezera Samish u Washingtonu.

To je nije omelo da kao djevojčica igra u pozorišnim predstavama i da se uspješno bavi sportom. Kao gimnastičarka je osvajala državne nagrade.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hilary Swank (@hilaryswank)

Bila je tinejdžerica kada su njeni roditelji odlučili da stave tačku na svoj brak. Živjela je s majkom u automobilu, praktično su bile na ulici sve dok njena mama nije “našla nešto novca” da im obezbijedi smještaj.

Zbog teške finansijske situacije Hilary je napustila srednju školu i potražila posao u glumi. Od zarađenog novca je kupovala hranu za sebe i majku. Ni oca nije zapostavljala, čak se prije nekoliko godina povukla na neko vrijeme, kako bi se brinula o njemu kada se teško razbolio.

Sve za oca

Pauzu od glume uzela je 2014. godine, kako bi pomogla ocu tokom oporavka od transplantacije pluća.

– Predah je trebao trajati godinu, koliko je potrebno da se vidi hoće li tijelo prihvatiti novi organ. Transplantacija pluća je najteža, jer to je nevjerovatno osjetljiv organ. Postala sam tatin zdravstveni savjetnik i skrbnik. Jedna se godina brzo pretvorila u dvije, a zatim i u tri. Bogu hvala, uslišane su nam molitve. Zdrav je i samostalan. Ostvarila mi se želja da me otprati do oltara 2018., kada sam se udala za Philipa. Tokom godina provedenih uz oca shvatila sam da sam mnogo više od glumice. Još mnogo toga mogu istražiti o sebi, a to mi je obnovilo i strast za glumom. Kao što sam rekla, štošta uzimamo zdravo za gotovo. Uzevši taj predah, stekla sam potpuno novu vrstu zahvalnosti prema ovom poslu – izjavila je svojevremeno.

Kada su je odbili za ulogu u hit seriji “Beverly Hills”, to je nije omelo, uslijedile su uloge u filmovima “Momci ne plaču” i “Djevojka od milion dolara” za koje je nagrađena Oscarom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hilary Swank (@hilaryswank)

Nakon toga nije bilo producenta koji je nije želio u svom filmu.

Nagađalo se dugo da njen prvi suprug Chad Lowe nije mogao da podnese što je Hilary uspješnija od njega, kao i što je dobila Oscara, a da joj zaista nije podrška kakvu zaslužuje pokazalo se i tokom same dodjele, jer se suprugu jedinom nije zahvalila.

Kasnije su izvori bliski glumačkom paru tvrdili da je on bio sretan samo kada je ona nesretna. Ipak, danas ne skida osmijeh s lica.

Osim glume, uspješno se bavila produkcijom, pa čak i otvorila svoj centar – 2S Films, a od 2004. zaštitno je lice linije donjeg rublja „Calvin Klein Sensual Support“.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti