Nakon Balenciage, i Vogue prekida saradnju s Kanyeom Westom

Piše: Azra

Glasnogovornik Voguea potvrdio je da ni časopis ni njegova glavna urednica Anna Wintour nemaju više namjeru sarađivati s Kanyeom Westom nakon njegovih antisemitskih ispada i podrške inicijativi White Lives Matter.

-Anni je dosta. Jasno nam je dala do znanja da Kanye više nije dio užeg kruga, rekao je izvor za Page Six.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli YZY (@love_kanye_west)

Glavna urednica Voguea bila je bliska s 45-godišnjim reperom otkako je postao dizajner. Tako je i prošli mjesec pozirala za promo fotografije sunčanih naočala iz njegove linije Yeezy. Westa je prvi put pozvala na svoju godišnju Met Galu 2009., a pet godina poslije stavila ga je s bivšom suprugom Kim Kardashian na naslovnicu prestižnog časopisa.

Zbog antisemitskih stavova za koje se uporno odbijao ispričati, ugovor s Westom u petak je prekinula i modna kuća Balenciaga.

Reper je, naime, na Instagramu insinuirao da repera Diddyja kontroliraju Židovi. Westova objava sastojala se od snimaka zaslona njegovog razgovora s Diddyjem o kontroverznim majicama s natpisom White Lives Matter koje je predstavio na reviji u Parizu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BALENCIAGA ADDICTED (@baleaddicted)

Osim toga, na Twitteru je napisao da će uskoro krenuti u ”defcon3 protiv Židova”, referirajući se na ljestvicu stanja spremnosti američke vojske poznate kao DEFCON. Objava je uskoro uklonjena, a Westu je profil na društvenim mrežama privremeno blokiran.

Izvor: index.hr

(S.B.)

Pročitajte još