Baldwina napali zbog objave koju je posvetio snimateljici koju je upucao

Piše: Azra

Glumac Alec Baldwin na Instagramu je objavio posvetu preminuloj snimateljici Halyni Hutchins, koja je prije godinu dana tragično preminula nakon što ju je Baldwin slučajno upucao tokom snimanja filma Rust.

– Na današnji dan, napisao je Baldwin uz sliku Hutchins nastalu na jednom od setova, no ta se objava nije svidjela određenom dijelu pratitelja, koji su njegov potez nazvali neukusnim.

– Ne mogu vjerovati da je Baldwin mislio da je dobra ideja objaviti ovu fotku, napisao je jedan komentator.

– Da, ovo je uistinu odvratno, složio se drugi.

Pitam se kako se njena porodica osjećala kada je ovo vidjela, dodao je treći.

Ipak, neki fanovi stali su u obranu glumca.

– Lako je hejtati kad se ne radi o vama. Zamislite samo s kakvom krivnjom on živi, poručio je komentator.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

U februaru podnesena tužba protiv Baldwina

Podsjećamo, u februaru ove godine je obitelj snimateljice koju je Alec Baldwin nehotice ubio na snimanju filma Rust tužila američkog glumca te tražila “znatnu” odštetu zbog njene smrti.

Baldwin je na snimanju tog niskobudžetnog vesterna vježbao scenu s revolverom i ispucao je pravi metak u snimateljicu Halynu Hutchins, koja je nedugo potom umrla. Advokat Brian Panish, koji predstavlja njenog supruga Matthewa i sina Androsa, tvrdi da je tragediju uzrokovalo “rezanje troškova i nemarno ponašanje” Baldwina i ostalih producenata Rusta.

Sudu je podnio popis s “najmanje 15 standarda” koje producenti nisu poštovali na setu filma. Među njima su korištenje bojevih metaka, manjak kvalificiranih oružara na setu i manjak zaštitne opreme za filmsku ekipu.

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još