Tražio joj je najodvratnije stvari i psihički je zlostavljao: Zbog braka sa 16 godina mlađim glumcem i danas ima traume

Piše: Azra

Proslavljena glumica Demi Mur uskoro puni 59 godina. Rođena je kao Demi Džin Gajns 11.novembra 1962. godine u gradu Rozvelu u Novom Meksiku.

Odrasla je u problematičnoj porodici koja se često selila sve dok se nisu nastanili u Južnoj Kaliforniji. Njen biološki otac Čarls Harmon je napustio njenu majku Virdžiniju kada je bila u trećem mjesecu trudnoće, zbog čega je Demi uzela prezime svoga očuha Danija Gajnsa.

Sa 15 godina bila je žrtva silovanja

Kada je imala samo 15 godina Demi je prošla kroz užasan period jer je bila žrtva silovanja. O tom bolnom i teškom iskustvu ispričala je u memoarima”Inside out”. Detalji knjige još prije objavljivanja iste procurili u javnost, koja je ostala šokirana poslije nekih saznanja.

Pored toga, u knjizi je pričala i o incidentu koji je imala sa majkom kada se predozirala i rukama joj čupala pilule iz grla.

– Sljedeće čega se sjećam je da sam prstima, malim prstićima kakve djeca imaju, vadila pilule iz maminih usta koje je pokušala da proguta, dok joj je tata držao otvorenima i navodio me šta da radim. Nešto se tada probudilo u meni i više se nikad nije vratilo na mjesto. Moje djetinjstvo je tada bilo gotovo, ispričala je Demi koja je nakon toga saznala i da joj Deni Gujnes nije biološki otac.

Ipak, s obzirom na dramu koju je proživjela s majkom, tu informaciju je brzo preboljela.

Godinu dana kasnije napustila je problematičnu porodicu i započela život sa muzičarem Fredijem Murom (69) za kog se udala 1979. godine. Nakon pet godina, brak je pukao. Ali, Demi je zadržala prezime Mur.

1987. godine udala se sa glumca Brusa Vilisa. Nakon nešto manje od godinu dana, par je dobio kćerku kojoj su dali ime Rumer, a nakon nje 1991. godine i 1994. na svijet su stigle i Skaut i Talulah.

Iako se godinama prije nego što su se i zvanično razveli nagađalo kako par i nije u najboljim odnosima, a još je 1993. godine glumica izjavila za Vanity Fair mediji ‘neće prestati sve dok jednog dana ne budu u pravu.

Tri godine kasnije upoznala je 16 godina mlađeg kolegu Eštona Kučera, kome je sudbonosno “da” izgovorila 2005.godine. Ali, nekoliko mjeseci prije svadbe Demi je imala spontani pobačaj u šestom mjesecu trudnoće. To ju je dotuklo.

Utjehu je pronašla u alkoholu i tabletama, Ešton ju je navodno i prevario pa su se zbog svega toga rastali 2011. godine. Ubrzo nakon toga, imala je napad zbog konzumiranja kanabisa, pa je pomoć potražila u jednoj klinici za rehabilitaciju.

Njihov brak se raspao pod blicevima paparaca, dok su tabloidi redovno izvještavali o glumčevim stvarnim i izmišljenim aferama sa mladim manekenkama i problemima njegove supruge sa alkoholom i narkoticima, koji su je krajem 2012. i odveli na rehabilitaciju.

“Tražio mi je seks utroje”

Nakon razvoda, Ešton je otputovao u planinske predjele kako bi se izborio sa čitavom dramom koja je tada nastala. Mediji su prenosili da je sedmicu dana bio udaljen od svih i svega, dok je Demi isticala da se jedva borila sa posljedicama njegovog ponašanja u braku. O detaljima njihovog odnosa, Demi je pisala u memoarima “Inside out book” i nikada nije krila da ju je suprug varao. Među njegovim ljubavnicama bile su poznate dame – Britni Džons i Sara Lil.

Ipak, glumica je jednom prilikom otkrila da je radila odvratne stvari kako bi mu udovoljila, iako to nije želela. Kada joj je Ešton zatražio se*s u troje, glumica je pristala.

– Htjela sam da mu pokažem koliko zabavna i odlična mogu da budem, ali znam da je to bila greška – rekla je Demi. Između ostalog, ona je otkrila da joj je Ešton tražio da urinira po njemu, a ta pikanterija napravila je opštu pometnju u javnosti.

– Bilo je to toliko ponižavajuće i odvratno, još imam traume zbog našeg odnosa – rekla je glumica.

Vijesti o preljubama, seksu u troje i uriniranju su postale manje važne otkako je Demi u svojoj knjizi iznijela nove detalje odnosa sa Kučerom. Ona je navela da je Ešton manipulator i “čovjek koji je psihički zlostavljao ženu”. Demi je otkrila da je glumac namjerno javno dijelio njene intimne fotografije samo kako bi je obrukao u javnosti. Takav je slučaj sa čuvenom fotografijom na kojoj je ona samo u bijelom donjem vešu, a za koju je Kučer tvrdio da je šala.

Glumica je istakla da je to bio njegov način da se obračuna sa njom kada bi pretjerala sa alkoholom. Kada bi se napila, on bi podijelio neku od sramotnih fotografija.

– Bilo je to vrlo zbunjujuće. On me je podsticao da pijem, ali kad bih pretjerala, dao bi mi do znanja kako se osjeća pokazivanjem fotografija poput one na kojoj sam naslonila glavu na WC šolju večer prije. Demi je istakla da je prije objavljivanja knjige obavijestila Kučera o svemu što je napisala. Između ostalog, glumica je priznala da se odala alkoholu nakon spontanog pobačaja.

– Htjela sam da budem ta devojka. Ona koja može da popije čašu vina tokom večere ili da pije tekilu na zabavi. Mislila sam da i on to želi. Pokušala sam biti to, zabavna, normalna djevojka – rekla je.

Izvor: wanted.mondo.rs

(S.P.)

Pročitajte još