Bivši muž godinama ju je fizički napadao i ponižavao, ona danas poručuje da nije žrtva

Piše: Azra

Američka glumica Christina Ricci u juli 2020. podnijela je zahtjev za razvod od bivšeg supruga Jamesa Heerdegena jer ju je psihički i fizički maltretirao tokom njihovog sedmogodišnjeg braka. Zbog toga je zatražila i zabranu prilaska u januar 2021., što joj je sud odobrio.

U najnovijem intervjuu za The Sunday Times, Ricci je rekla da se osjeća jako dobro te je spremna govoriti o ovom traumatičnom iskustvu.

– Mislim da je važno reći da se ni na koji način ne osjećam kao žrtva. Ne žalim samu sebe. Ne želim čak ni reći: ‘Pa, bio je to stvarno težak put za mene‘”, rekla je Ricci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christina Ricci (@riccigrams)

– Svako ima svoje osobne probleme, a ovaj je bio moj. Radilo se o pronalaženju vlastite vrijednosti i položaja, snage i moći. Pričam svoju priču samo zato što sam, nalazeći se u takvoj situaciji, tražila uspješne priče, priče o ljudima koji su se mogli izvući, preboljeti to i jednostavno biti dobro, nastavila je glumica.

James, koji mora biti barem 100 metara dalje od Christine, godinama je, kako je rekla sudu, fizički napadao i ponižavao suprugu, čak i pred njihovim sinom, a maltretiranje je krenulo kad je 2013. godine kad je prvi put ostala trudna. Osim toga, otkrila je i da noćima nije mogla spavati zbog prijetnji njezina supruga koji ju je redovito stiskao za zapešća i naguravao je.

– Pa, ne mogu govoriti u ime svih, ali trebalo mi je dosta vremena da sama sebi priznam što se događa, kako bi se to trebalo zvati. Poricanje je vrlo snažno. Naravno, ne želite prihvatiti da se događa najgora moguća stvar i da ste se doveli u tu situaciju. Trebalo mi je jako dugo da to shvatim, ispričala je Ricci te poručila svim ženama koje trpe sličnu situaciju da je jedini izbor promijeniti svoj život i spasiti se.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christina Ricci (@riccigrams)

Christina se krajem prošle godine udala za svog frizera Marka Hamptona s kojim živi u skladnom braku.

Izvor: gloria.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti