Italijanska premijerka očarala političare: Erdogan je zaljubljeno posmatrao, general joj nudio krave

Piše: S.P.

Giorgia Meloni privukla je pažnju kao novo lice na svjetskoj političkoj sceni, a na Twitteru se širi snimak koji prikazuje kako ju zaljubljeno posmatra Recep Tayyip Erdogan nakon što je ranije general iz Ugande nudio krave za njenu ruku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giorgia Meloni (@giorgiameloni)

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan prošle sedmice sastao se s italijanskom premijerkom Giorgiom Meloni na samitu G20 koji je održan na Baliju.

Međutim, uprkos prvobitnim vijestima o političkim pitanjima snimak susreta političara proširio se društvenim mrežama u potpuno drugačijem kontekstu.

Na Twitteru je objavljen šaljivi video na kojem se može vidjeti kako turski predsjednik “zaljubljeno” posmatra nedavno izabranu italijansku premijerku.

“Ljubav je u zraku”, piše u opisu snimka koji prikazuje nekoliko isječaka sa susreta na Baliju.

Kao novo lice na političkoj sceni Meloni je privukla znatnu pažnju, a zanimljivo je da je prethodno vojni general iz Ugande, sin predsjednika države, nudio “najljepše krave u zemlji” za ruku italijanske premijerke.

Pojasnio je da se u njihovoj kulturi djevojci koju želite oženiti poklanjaju krave te poručio da bi joj “odmah dao 100 krava jer je neustrašiva”.

Pročitajte još