Potresna životna priča Duška Tošića: Od sirotišta i siromaštva do luksuza i miliona

Piše: S.P.

Životna priča nogometaš Duška Tošića je potresna – odrastao je u siromaštvu, a danas uživa u luksuzu.

Srbijanski fudbaler Duško Tošić, poznat i kao bivši suprug jedne od najpoznatijih pjevačica u regiji Jelene Karleuše, danas zahvaljujući trudu, radu i odricanju zarađuje milione. Luksuzne vile, skupocjeni automobili i egzotične destinacije dio su njegove svakodnevice.

No, simpatičnog fudbalera život nije oduvijek mazio. Srbijanski mediji pišu kako je djetinjstvo proveo u malom mjestu, a odrastao je, kako pišu, u velikom siromaštvu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dusko Tosic (@duskotosic)

– Duško je imao jako teško djetinjstvo. Njegovi su roditelji bili siromašni, ali pošteni i dobri ljudi. S obzirom na to da je želio igrati nogomet, otac ga je nakon što je završio osnovnu školu odveo u Zrenjanin kako bi se školovao, ali i igrao nogomet. Odlazak iz malog sela u grad za njega je bio ostvarenje sna.

– Znao je roditeljima ljubiti ruke kada bi došao kući jer su mu ispunili želje i poslali u internat. Nije ga zanimalo što je u njemu živio s napuštenom djecom. Pa što bi bilo od njega da je ostao u selu? Ništa’, prokomentirao je izvor blizak porodici Tošić za Kurir pa nastavio:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dusko Tosic (@duskotosic)


– Sjećam se da je Duško molio komšije da kod njih gleda utakmice jer njegovi roditelji nisu imali televizor. Sjedio bi na krevetu, a lopta bi mu bila ispod nogu. Događalo bi se i da zaspe uz televizor pa bi ga otac u naručju nosio kući. Duško je klasičan primjer kako se iz blata može doći do vrha, rekao je izvor za kraj.

Inače, posljednjih nekoliko mjeseci region ne prestaje brujati o razvodu pjevačice i Tošića, koji se već posljednje dvije, tri godine.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti