Hana u Zagrebu, Džumhur u Novoj Kaledoniji, Krifica u Crnoj Gori za doček Nove godine

Piše: Samila Pilav

Duh novogodišnjeg slavlja već se osjeti na svakom koraku, a mnogi s uzbuđenjem čekaju nadolazeći vikend da se zabave i uživaju.

Neki će je dočekati u kućnoj varijanti, drugi na putovanju, u restoranu ili nekom koncertu na otvorenom, a mi smo pitali Damira Džumhura, Hanu Hadžiavdagić, Maju Mundu i Selmu Krificu kakvi su njihovi planovi za doček 2023. godine.

Damir Džumhur

– Ja sam za Novu godinu u Novoj Kaledoniji, tačnije gradu Noumea. Država je to koja pripada Francuskoj, a nalazi se iza Australije. Tu igram jedan turnir koji je u sklopu pripremnih turnira za Australian Open. Bit ću u društvu još nekoliko tenisera s naših prostora. Mislim da neće nekog prevelikog slavlja biti jer 2. januara počinje turnir, a 1. će biti pripreme za mečeve. U svakom slučaju će biti zanimljivo jer sam prvi put u Noumei, tako da će to biti jedno novo mjesto za Novu godinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Damir Dzumhur (@damirdzumhur)

Hana Hadžiavdagić

– S obzirom da je proslava mog rođendana svaki put kao Nova godina i mislim da će svi koji su bili na toj zabavi pričati kao najboljoj u ovoj godini. Tako da, nama je Nova godina, više manje jedan prolazan izlazak, kao i svaka subota. Dočekat ću je ovoga puta u Zagrebu, bit će nas 10-ak u jednom novom restoranu. Nećemo nigdje ići, zato što 3.1. već idemo za Milano, pa na skijanje, tako da ćemo to preskočiti. Što se tiče Nove godine, svima želim mnogo zdravlja, da budu pametiniji, mudriji, da se prestanu da pričaju o drugima, da počnu da rade na sebi. U se, na se i poda se, što kažu stari ljudi.

Selma Krifica

– Suprug i ja smo odlučili da ova Nova godina bude prava avantura. Planiramo ići u Crnu Goru, tamo nastupaju mnoge regionalne zvijezde, poput Gibonnija, Dine Merlina, Zdravka Čolića…, pa smo planirali svugdje pomalo. Ovaj put ćemo ići sami. Najavljuju lijepo vrijeme, pa možda bude i kupanja, nikad se ne zna kad sam ja u pitanju. Ne mogu da odolim moru, pa me nerijetko možete vidjeti kako se kupam od marta do novembra, a ko zna možda sada bude i decembarsko kupanje. Možda nakon Crne Gore odemo još negdje, prepustit ćemo se avanturi.

Maja Munda

– Novu godinu ću dočekati sa suprugom i djecom, prijateljima i njihovom djecom, na vikendici. Pečem keksice, pravim novogodišnju tortu. Djeca su nam mala tako da je kućni ambijent najbolji uz muziku, vatricu i domaću hranu. Sigurna sam da ćemo uživati i mi, ali i djeca.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti