Haris Džinović uslikan bez šešira: Izgleda kao drugi čovjek

Piše: S.P.

Vrlo specifičan i prepoznatljiv je izgled Harisa Džinovića. Muzičar rodom iz Sarajeva, s trenutnom adresom u Beogradu, obožava šešire i gotovo u svakoj prilici ih nosi, što uvijek biva ispraćeno adekvatnim stajlingom, materijalom i bojom. Usklađuje Haris omiljeni asesoar s prslukom, košuljom, ili pak kajišem i cipelama, a u tome mu nerijetko pomaže supruga, modna dizajnerica Melina Džinović.

Budući da Džinović ne voli da ide gologlav, mali je broj onih koji su ga proteklih decenijia mogli vidjeti bez šešira ili pak kačketa, koji obavezno nosi na teniskom terenu ili pak plaži.. Tek pokoji prijatelj i članovi porodice mogli su posvjedočiti tome kako on izgleda kada na glavi nema apsolutno ništa, a sada u to, spletom okolnosti, može da vidi i njegova publika.

Prije izvjesnog vremena u medije je dospjela Harisova fotografija s početka karijere. Tada još uvijek nije u tolikoj meri insistirao na šeširima, iako je oduvijek volio da stajling njima upotpuni, što je išlo u skladu sa romskom muzikom koju je preferirao i izvodio širom svijeta.

Na fotografiji se vidi da je mlad, željan dokazivanja, dostojanstven, pomalo i nadmen što ga prati kroz čitavu karijeru. Također u prvi plan dospjela je njegova frizura, a cjelokupan izgled Harisa Džinovića podlegao je kritikama šire javnosti.

Pročitajte još