Preminula kćerka Elvisa Presleya: Živjela je u dugovima, a za sve je krivila jednog čovjeka

Piše: Azra

Smrt Lise Marie Presley u dobi od 54 godine ostavila je neriješene pravne bitke oko njenih finansija i pitanja o tome kako je uspjela izgubiti bogatstvo od 100 miliona dolara koje joj je ostavio otac.

Presley, čiju je smrt potvrdila njena majka Priscilla, vodila je borbe sa svojim četvrtim i posljednjim suprugom Michaelom Lockwoodom sve do zadnjeg trenutka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @patty_42004

Lockwood, otac njezinih kćeri blizanki Harper Vivienne i Finley, tražio je 40.000 dolara mjesečno za alimentaciju i inzistirao je da ima više novca nego što je tvrdila u sudskim dokumentima.

Godine 2019. Lisa je pobijedila u sudskoj raspravi te mu više nije trebala ništa uplaćivati, a onda je 2021. godine Michael ponovno pokrenuo tužbu uz opravdanje da nije bilo pravedno dosuđeno, a suđenje je potrajalo sve do danas.

Presley je rekla da je u jednom trenutku bila u dugu od 16 miliona dolara nakon katastrofalnih poslova koje je sklopio njezin poslovni menadžer Barry Siegel.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Best Songs Forever (@best.songs.forever)

Tužila ga je 2018. godine da je loše upravljao njezinim nasljedstvom.

Presley je prije Lockwooda bila u braku s Dannyjem Keoughom, Michaelom Jacksonom i Nicholasom Cageom, ali se ne vjeruje da je finansijski profitirala od svojih brakova s kraljem popa i Oscarom nagrađenim glumcem. Naslijedila je bogatstvo i imanje Graceland nakon što je legendarni Elvis Presley umro.

Nakon njegove smrti osnovala se i fondacija, a ona je nad njom preuzela kontrolu 1993. godine u dobi od 25 godina.

U vrijeme njegove smrti Elvis je vrijedio samo 5 miliona dolara, ali Priscilla je lukavo pretvorila Graceland u turističku atrakciju i osnovala Elvis Presley Enterprises, kapitalizirajući njegov imidž i masovno obožavanje.

U trenutku kada je Lisa Marie preuzela uzde, fond je vrijedio 100 miliona dolara. Postavila je Barryja Siegela 2003. godine da upravlja novcem.

Ali 2005. godine Siegel je prodao 85 posto svog udjela u Elvis Presley Enterprises, čime je Lisa izgubila kontrolu nad očevim imenom i pravima na sliku.

Siegel je rekao da je dogovorom očišćeno više od 20 miliona dolara dugova koje je Lisa napravila i da joj je obezbijedio više od 40 miliona dolara gotovine i višemilijunski tok prihoda.

Presley je rekla da je izgubila milione zahvaljujući naknadnom ulaganju u Core Entertainment koja je bankrotirala 2016. godine.

Također je tvrdila da je zbog Siegelovih poslovnih odluka imala dug od 500 hiljada dolara na kreditnoj kartici.

Presley se razvela od četvrtog supruga, Michaela Lockwooda 2016. godine, a u njihovom brakorazvodnom postupku tvrdila je da ima 16 miliona dolara duga što je Lockwood rekao da nije istina.

Prema dokumentima, Presley je u to vrijeme dugovala više od 10 miliona dolara poreza od 2012. do 2017. i nije platila svoj dug od više od 6 miliona dolara iz svoje kuće u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Godine 2018. tužila je Siegela za loše upravljanje njezinim finansijama.

Presleyino liječenje od droga tokom godina zasigurno je djelomice uzelo pozamašan iznos.

Rekla je da je bila na rehabilitaciji najmanje pet puta s tim da je boravila na jednom mjestu koje je pohađala, Hills Treatment Center u Los Angelesu, što je koštalo između 40 i 50 hiljada dolara mjesečno.

Izvor: showbuzz.hr

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti