Ljubav od nekoliko decenija: Ovo su najduži brakovi na javnoj sceni

Piše: Azra

Sretan brak od nekoliko decenija, pogotovo na javnoj sceni, prava je rijetkost. Trend kratkih brakova, a i sve češćih razvoda prisutan je i na Balkanu. Sama smisao ljubavi i partnera jeste prihvatanje druge strane, jednako kao i svoje, uz sve vrline i mane. Brak je pun uspona i padova, dobrih i loših dana. Pojedine javne ličnosti uspjele su održati svoju ljubav, a neki od njih proći i kroz neke malo teže trenutke.

Sinonim za pravu ljubav bili su Dragan Nikolić i Milena Dravić. Upoznali su se na snimanju filma ‘Kako su se voljele dvije budale’, a vjenčali su se 1971. godine na jednoj pauzi između snimanja i ostali do smrti zajedno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Milena Dravić Nikolić (@milenadravicglumica)

Najveća podrška popularnog pjevača Dine Merlina je supruga Amela, sa kojom je više od 40 godina u braku. Njeni roditelji su bili protiv njihove veze jer je Dino, koji je išao u bravarsku školu, bio siromašan za razliku od njih.

Lepa Brena i Boba Živojinović su se upoznali 1988. Njih dvoje su dobili dvojicu sinova, Stefana i Viktora.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lepa Brena (@lepabrenaa)

Pjevač Halid Bešlić u sretnom braku od 4 decenije je sa suprugom Sejdom. Na početku karijere upoznao je svoju današnju suprugu. Nakon samo šest izlazaka Halid ju je zaprosio.

Photo: Arhiv

Pjevačica Dragana Mirković uživa u skladnom braku sa Tonijem Bijelićem već više od 20 godina.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dragana Mirković (@dragana_mirkovic)

Popularni bh. glumac Enis Bešlagić u sretnom je braku sa suprugom Sabinom. Enis i Sabina poznaju se gotov čitav život, a uz ljubav veže ih čvrsto prijateljstvo.

Foto: PIXELL/ Matija Habljak

 

U dugom i sretnom braku dobili su dvoje djece, kćer Asju i sina Maka.

(S.B.)

Pročitajte još