Lepa Brena otkrila šta znači njeno ime Fahreta: To sam slučajno saznala od jednog Turčina

Piše: S.P.

Fahreta Jahić, kasnije Živojinović, poznatija pod umjetničkim imenom Lepa Brena, daleke 1982. godine govorila je za TV Novosti i tom prilikom između ostalog otkrila kakvo značenje ima ime koje je dobila po rođenju.

‒ Fahreta je ime turskog porekla i znači nagrada ili pohvala. To sam slučajno saznala od jednog Turčina, dolazio je u Brčko i prodavao neke stvarčice, još prije dok je moglo tako da se prodaje. Mislim da to ime meni sasvim odgovara i ocrtava moju pravu ličnost. Ja sam mnogo ponosna na sebe. Ne cijenim i ne poštujem nikog u životu koliko poštujem sebe. Nastojim da nikoga ne potcjenjujem, spremna sam svima da pomognem, bez obzira na to da li mi je neko odmogao, ali mnogo poštujem sebe – ispričala je tom prilikom Lepa Brena.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti