Doris Dragović je na muzičkoj sceni više od 40 godina, a znate li koje je njeno pravo ime?

Piše: S.P.

Hrvatska pjevačica Doris Dragović aktivna je na muzičkoj sceni više od 40 godina, ali rijetki znaju njeno pravo ime.

Naime, ona se zove Dorotea, a njeno umjetničko ime Doris osmislio je menadžer Zoran Škugor.

– Njeno pravo ime je dugo za pamtiti i pisati, stvarno jako neobično ime, dok je Doris lako pamtljivo. Kako sam ja izabrao da joj Zrinko Tutić radi prvu pjesmu ‘Željo moja’ i prva dva albuma, a on je imao hit ‘Doris’ pomislio sam da tu ima energije pa je Dorotea postala Doris i tako je ostalo tokom cijele njene karijere, rekao je ranije za Slobodnu Dalmaciju.

Dorotea se 1990. godine udala za Marija Budimira pa je tada uzela njegovo prezime. Svoj privatni život nastoji čuvati što dalje od očiju javnosti, ali ponekad ipak odluči govoriti o njemu.

– Moj je suprug moj vjetar u leđa. Uvijek mi je savjetnik, ima jedinstvenu intuiciju i golemu ljubav. On je autoritet u mom životu upravo zato što mi daruje, osim beskrajne ljubavi, prijateljstvo, savjet i snagu. Vjerujem da su upravo to čarobni sastojci svakog braka koji želi trajati, navela je ranije.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti