Žera iz Crvene Jabuke: Sarajevski ćevapi bolji od zagrebačkih

Piše: Azra

Crvena Jabuka će svoj tradicionalni koncert za Valentinovo, ove godine održati u Areni Zagreb. Najavljena je i proslava 38 godina na sceni. Izdali su više od 20 albuma, a njihov zaštitni znak su uvijek bile ljubavne balade, jedinstven vokal i specifičan zvuk, koji budi uspomene na Bijelo dugme i Indexe.

Dražen Žerić Žera gostovao je u emisiji RTL Direkt gdje je otkrio gdje nastupaju za Dan zaljubljenih, koje su to tajne njegove frizure, koliko starki ima u svojoj kolekciji, i koji su ćevapi bolji, sarajevski ili zagrebački.

– Imam starke još uvijek, čak i previše, prestao sam brojati na 500-600 komada. Kad se proširila porodica, supruga i dvoje djece, onda su moji ormari sa starkama bili ispražnjeni, nešto drugo je ušlo. Nisam jedini, pola moje generacije, zaraženi Indexima, svi su bili u starkama. Ja sam po svoje prve išao u Italiju, morao sam imati sve petice, kad se vratiš odmah starke i Levisice. Tražio sam malu podršku u vezi koncerta u Areni, na kraju su rekli da nas možda nisu prepoznali, rekao je Žera pa dodao da su ponudili jedan par starki.

Instagram

Žera je prepoznatljiv po svojoj frizuri, te se u emisiji i dotakao te teme:

– Imam sreću da imam kose. Kad pogledam svoju generaciju i kolege iz benda iz prvih postava rijetko tko ima kose. U ono doba nije bilo preparata, bio je čuveni Kiss me gel, lijepo je mirisao, to smo stavljali. U ratu sam dobivao pakete, trebale mi svijeće i konzerve, ja dobivao gelove za kosu.

S obzirom na to da je iz Sarajeva, na pitanje da li se navikao na zagrebačke ćevape, odgovara:

– Ja još uvijek, kad neko napiše sarajevski, ja se obradujem, ali još mi nije ni blizu sarajevskima.

 

(E.T.M.)

 

Pročitajte još