Ljiljana Nikolovska: Bivša pjevačica legendarne grupe Magazin

Piše: Azra

Magazin je hrvatska pop grupa iz Splita, osnovana 1979. godine, a postoji i danas. Svojim pjesmama obilježila je mnoga djetinjstva i tinejđerske godine, kojih se i sada rado sjetimo.

Grupa je njegovala mješavinu dalmatinskog i mediteranskog popa sa laganim pjesmama ležernijeg teksta, da bi danas prešli na balkanski etno-pop sa istočnjačkim motivima.  Kroz grupu je prošlo nekoliko pjevačica, između ostalih i Ljiljana Nikolovska.

Instagram

Ukupno sedam studijskih albuma snimljeno je s Ljiljanom i to u periodu od 1983. do 1989. godine, “Kokolo” (1983.), “O, la, la”(1984.), “Piši mi” (1985.), “Put putujem” (1986.), “Magazin” (1987.), “Besane noći” (1988.) i “Dobro jutro” (1989.), a svaki od njih je imao nezaboravne trenutke i ultimativne hitove koji se i danas smatraju nekim od najvećih dragulja hrvatske zabavne i pop muzičke scene.

Ljiljana je otpjevala mnoge balade, koje se i danas slušaju, a neke od najpoznatijih su: „Ljube se dobri, loši, zli”, “Piši mi”, “Put putujem”, “Tamara” ,  “Suze krijem, one padaju”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Muzika Jugoslavije 🎼 (@jugopevaci)


Pjevačica je danas u nekim drugim životnim i poslovnim izazovima, živi u u Kaliforniji sa svojom porodicom. Ostati će upamćena kao pjevačica Magazina s jednim od najsimpatičnijih i najslađih glasova balkana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gordana D Ristić (@gordanadristic)

(E.T.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti