Znate li kako danas izgleda i čime se bavi kćerka Dine Merlina: Prošla je sve, od siromaštva do kavijara i šampanjca

Piše: Azra

INSTAGRAM: @dinomerlin

O muzici Dine Merlina zna se praktično sve, no, kad je riječ o njegovom privatnom životu, kroz dugu i bogatu karijeru, saznalo se ponešto iz intervjua. Uživa u sretnom braku sa suprugom Amelom, ove godine slavi 61. rođendan. Ima sina i kćerku, a postao je i djed.

Naime, pjevač je na početku svoje karijere živio teško, te nije imao sredstva da sebi i svojoj porodici priušti sve što danas može. Jednom prilikom Merlin je za medije otvorio srce, te ispričao bolnu i prekrasnu ljubavnu priču koja je rastužila mnoge fanove.

Mnoštvo prepreka koje bi se našle pred njima uspješno su prebrodili držeći se zajedno, te su kako se to popularno kaže stigli ‘od blata do zlata’, međutim na samom početku o luksuzu u kakvom danas uživaju mogli su samo da sanjaju.

Mnogo puta do sada, pjevač je isticao da mu je porodica baza i osnova svega što radi u životu. Iz braka sa Amelom ima dvoje djece – kćerku Naidu i sina Hamzu.

– Naida je rođena kad sam počinjao karijeru i u djetinjstvu je doživjela sve – od neimaštine do, metaforički rečeno, “kavijara i šampanjca”. Navikla se na skroman život pa je njen odgovor na moje pitanje – šta da joj donesem iz Pariza ili Njujorka uvijek bio: “Tata, hvala, imam sve, samo se što prije vrati kući” – ponosno je ispričao on u jednom od intervjua.

Naida je završila prestižni Oksford i danas se bavi poslovima iz oblasti informatike i gradi uspješnu internacionalnu karijeru.

(S.B.)

Pročitajte još