Stanje Brucea Willisa sve lošije, porodica saopćila novu dijagnozu

Piše: E.M.

Instagram @brucewillisbw @demimoore

Nekada omiljeni holivudski snagator Bruce Willis u lošem je stanju. Prošle godine je porodica saopćila da će se povući iz glume jer mu je dijagnosticirana afazija, stanje koje ometa sposobnost govora i pisanja.

Sad je njegova bivša supruga Demi Moore, s kojom je glumac i nakon što su oboje pronašli nove partnere ostao iznimno blizak, objavila nove teške vijesti. Otkrila je da su dobili novu dijagnozu i da Bruce pati od takozvane frontotemporalne demencije, koja je posljedica nasljednih ili spontanih poremećaja koji uzrokuju propadanje frontalnog, a katkad i temporalnog režnja mozga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)

-Otkako smo objavili da je Bruceu dijagnosticirana afazija u proljeće 2022, bolest mu je napredovala i sad smo dobili specifičniju dijagnozu: frontotemporalnu demenciju (poznatu kao FTD). Nažalost, problemi u komunikaciji su samo jedan simptom bolesti s kojom se Bruce suočava. Iako je to jako bolno, olakšanje je što napokon imamo jasnu dijagnozu – glasi dio teksta koji stoji u objavi Bruceove fotografije koju je podijelila Demi Moore.

Pročitajte još