Tajni život Marilyn Monroe: Od napuštenog djeteta do seks simbola

Piše: Azra

Marilyn Monroe je bila holivudska miljenica i najveća zvijezda svog vremena, ali njezin je život tragična priča puna boli i skandala.

Photo: Instagram (@marcellomarilynmonroe)

 

Američka filmska glumica i pop-ikona Marilyn Monroe bila je najsjajnija zvijezda svoga doba, a ni danas ne prestaje intrigirati svojom neobičnom i tužnom pričom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ramon Lyrima (@marcellomarilynmonroe)


Marilyn je imala  izuzetno teško djetinjstvo. Nikada nije saznala ko joj je otac, a zbog majčine teške duševne bolesti djetinjstvo je provela po sirotištima i hraniteljskim porodicama. Jedno vrijeme je o njoj brinula najbolja prijateljica njene majke, a kako bi izbjegla ponovni odlazak u novu hraniteljsku porodicu, Marilyn se sa 16 godina udala za svog komšiju.

Dok joj je muž služio u Drugom svjetskom ratu, ljepotica se zaposlila u tvornici u kojoj su se bojili dijelovi aviona. Tako je jednog dana u tvornicu došao fotograf i snimio nekoliko fotografija žena koje pomažu ratnim naporima SAD-a i odmah je uočio Marilyn kao budući uspješan model.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ramon Lyrima (@marcellomarilynmonroe)


Kao sjajna komičarka i prava ljepotica, Marilyn je postala najveća zvijezda 50-ih i 60-ih, a mnogi su njezin život smatrali bajkom. Ipak, sve se promijenilo kada je Hollywood izgubio veliku divu. Istina o tragičnoj sudbini lijepe Marilyn izašla je na vidjelo kada je pronađena mrtva u svome domu.

 

(E.T.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti