Glumica priznala da se udebljala i počela gubiti kosu zbog alkohola: Tijelo je reklo dosta

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @haydenpanettiere

Hayden Panettiere iskreno je progovorila o zdravstvenim teškoćama koje je uzrokovala njena ovisnost. Ova 33-godišnja glumica slikala se za naslovnicu poznatog magazina Women‘s Health, a u intervjuu je otkrila kako je njeno vlastito zdravlje bilo narušeno jer je posezala za alkoholom kako bi se nosila s anksioznošću. Sve se to zbivalo dok je imala pauzu u svom poslu.

– Patila sam od hroničnog nedostatka sna. San je iznimno važan, on utječe na motorne sposobnosti, mogućnost da razmišljate i cjelokupno zdravlje. Moje tijelo kao da je reklo: ‘Dosta‘. Napunila sam 30, lice mi je bilo natečeno. Imala sam žuticu. Oči su mi bile žute. Morala sam pregledati jetru kod specijalista. Debljala sam se na čudim mjestima tijela, kosa mi je bila jako tanka i ispadala je u busenima, priznala je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hayden Panettiere (@haydenpanettiere)

Na kraju se javila u centar za odvikavanje. Prije tri godine je drugi put započela program i terapiju od 12 koraka.

– Mnogo sam radila na sebi, Nakon osam mjeseci intenzivne terapije, osjećala sam kao da imam bijelo platno pred sobom s kojim mogu raditi, opisala je.

Glumica danas svoju nesanicu rješava ustaljenom rutinom koju provodi svake večeri, a uključuje čaj od kamilice s mlijekom i medom, kao i namakanje u pjenušavim kupkama s mirisom vanilije. Također u spavaćoj sobi drži sobni bicikl, a sarađuje i s trenerom Eddiejem Paveseom kojeg je upoznala na liječenju, a s kojim je stvorila održivu rutinu vježbanja. Hayden je objasnila da se na terapiji stalno željela “vratiti na početak, u ono vrijeme kada je bila stvarno sretna i zdrava”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti