Dino Merlin napravio spektakl u prepunoj pulskoj Areni : Veliki događaj za malog dječaka s Miljacke

Piše: I. H.

 

Koncert Dine Merlina u pulskoj Areni bio je jedan od najiščekivanijih koncerata ovog ljeta, a obzirom da su ulaznice za njega rasprodane u svega nekoliko dana od samog izlaska, definitivno je opravdao titulu muzičkog čarobnjaka.
U sklopu turneje pod nazivom „Mi“, Dino je izveo svoje najveće hitove pred prepunom Arenom.

“Ovo je veliki događaj za mene. Za malog dječaka s Miljacke koji je sanjao velike snove, ali svi su snovi, vjerujte mi, mogući ako ste uporni i ako ih zbilja onako iskreno želite”, rekao je Dino skromno.

Kada uzmemo u obzir da je na sceni preko 40 godina, da ga slušaju sve generacije, te da su njegove pjesme jednostavno bezvremenske, onda tako rasprodani koncerti nisu ništa neobično. Njegovu ljubav prema ljudima, životu i muzici, publika je itekako prepoznala, tako su i ulaznice za pulsku Arenu bile rasprodane nakon samo nekoliko dana.

“To je nešto nevjerojatno, ja to ne mogu da objasnim, ali znam jedno – da sam imam malu tremu i da sam jako odgovoran i zahvalan ljudima koji su tu i koji me prate sve ove godine”, priznao je Dino.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dino Merlin (@dinomerlin)

Svaki koncert Dine Merlina je jednostavno spektakl za pamćenje. Dino je inače veliki perfekcionist, tako da veliku pažnju posvećuje, pored visokih produkcijskih standarda i muzičkog repertoara, i samoj lokaciji koncerta, ali i onim najsitnijim detaljima kako bi sve savršeno funkcionisalo.

“Radimo sve, činimo po onoj Rooseveltovoj – učini što možeš, tamo gdje jesi, s onim što imaš”, kaže Dino.

Veliku ljubav i poštovanje Merlin pokazuje prema svojoj publici, zbog toga se u svaki koncert ulaže mnogo truda i entuzijazma kako bi sve bilo jednostavno – „čarobno“. Fanovi njegove muzike jednostavno prepoznaju tu energiju i posebnu atmosferu, pa vrlo često čujemo komentare da se osjeti neka posebna čarolija na njegovim koncertima.

Međutim, prije rasprodanih zagrebačkih koncerata i radne jeseni, naći će vremena i za odmor na moru, a priznao je da upravo tu nalazi inspiraciju za nove pjesme.

“Volim ploviti, imam svoju barku i jednostavno smo privilegovani što možemo biti blizu najljepšeg mora”, zaključio je Dino.

Dok je publika u prepunoj pulskoj Areni uživala u pjesmama novijeg i starijeg datuma, Dino Merlin samo je potvrdio zašto je ovaj koncert bio najiščekivaniji ovog ljeta. Na jednoj od najljepših pozornica na Mediteranu, koncert pod zvijezdama za mnoge je bio događaj koji se ne zaboravlja.

Pročitajte još