Glumica Tamara Dragičević zablistala na crvenom tepihu: Sarajevo ima srce i dušu

Piše: I. H.

Šarmantna srbijanska glumica Tamara Dragičević, koja je bh.publici najpoznatija po filmu „Toma“ u kojem je igrala Silvanu, ovih dana bila je gošća na 29. Sarajevo Film Festivalu.

Pozirala je na crvenom tepihu i bila jedna od najzapaženijih ličnosti, a za fotografije je bio zadužen Sever Zolak.

Dragičević je, inače, poznata po vrlo elegantnim izdanjima u svečanim prilikama, zbog čega spada u najbolje odjevene dame s naših prostora, pa tako ni ovaj put u glavnom gradu Bosne i Hercegovine nije napravila iznimku.

Tamarin izbor bio je rozi kombinezon brenda TregerTim , u skladu s aktuelnim barbiecore trendom, koji je ove godine definitivno odnio pobjedu na svjetskoj modnoj sceni.

Glumica je odabrala model čiji je gornji dio pripijen uz tijelo, dok se od kukova širi, pa su nogavice lepršave i postepeno se šire u stilu palazzo pantalona. Posebni detalji su nabrana tkanina u predijelu grudi i jedna šira traka prebačena preko ramena, zahvaljujući kojoj izgleda još otmjenije.

Uz ovako upečatljiv outfit, Tamara se odlučila za jednostavnu večernju šminku kojom dominira tamnorozi karmin, dok je kosu pustila da pada niz leđa.

Dragičević je pozirala i na stepenicama Narodnog pozorišta i uz obalu Miljacke, te je istakla kako je Sarajevo ostavilo poseban dojam na nju.

“Sarajevo ima srce i dušu! Vidjet ćemo se i dogodine. Sever Zolak i ja, šetnja kroz grad”, navela je u opisu objave.

Tamara je u Sarajevo stigla sa svojim suprugom, glumcem Petrom Benčinom, a viđeni su prije premijere filma “Čuvari formule” kako pružaju podršku Draganu Bjelogrliću, zajedno s njegovim sinom Aleksejem.

Pročitajte još