Doris Dragović napravila muzički spektakl u Mostaru: Oduševila bh. publiku svih generacija

Piše: I. H.

Poznata Splićanka, pjevačica svih vremena, jedna od najvećih Doris Dragović, sinoć je u Mostaru priredila muzički spektakl, koji je do sada njen najveći koncert u Bosni i Hercegovini.

Na rasprodanom stadionu Kantarevac, pred više hiljada ljudi, Doris je pjevala svoje najveće hitove, dok je publika ‘držala‘ ritam ruku od prve do posljednje pjesme i to nešto više od dva sata.

 

Nakon punih pet godina od posljednjeg nastupa u Mostaru, hercegovačka publika nije sakrivala oduševljenje, a ni činjenicu da je u ovom gradu na Neretvi popularna Splićanka definitivno miljenica publike.

Publiku koju čine fanovi svih generacija, na početku koncerta počastila je prvim taktovima pjesme „Ima nešto u tome“, a potom nastavila s hitovima poput „Jedini“, „Selim ti ja“, „Dug“, a u glas su se pjevale i „Neću propast ja“, „Sudnji dan“, „Zemlja i stina“, „Marija Magdalena“, „Ti“, „Ljubav stara“, „Malo mi za sriću triba“, „Petak“, „Šakom o stol“, te i novije pjesme „Brod za najbolje“ i „Sve smo mogli imat‘“.

 

Vrhunac euforije bio je sa pjesmama „Sedam mora, sedam gora“ i „Željo moja“,te ni temperatura u vrelom Mostaru od 36 stepeni, publiku nije ometala, sve ruke su cijelu večer bile u zraku, skandiralo se, pjevalo i plesalo. Doris je blistala na pozornici Kantarevca i prštala od energije dok je emotivna publika bez prestanka sve njene pjesme pjevala u glas.

Na kraju koncerta, Doris se poklonila i zahvalila publici.

„Na Kantarevcu mi je s vama večeras ostalo srce i duša. Odavde sa sobom nosim puno više od onoga s čim sam pred vas došla u Mostar“, poručila je Dragović.

 

Mnogobrojnim Mostarkama i Mostarcima na spektakularnom koncertu Doris Dragović pridružili su se i fanovi iz Dalmacije, te iz glavnog grada Bosne i Hercegovine, zatim Zenice, Tuzle i drugih bh. gradova.

Pročitajte još