Poruka filma Barbie: Više priče o ženama

Piše: I. H.

Obzirom da je film Barbie doživio ogroman uspjeh, mogli bismo u budućnosti gledati više filmova snimljenih o igračkama.

Nakon nevjerojatnog uspjeha filma Barbie, koji je do sada već zaradio više od milijardu dolara na kino blagajnama, izgleda da se u Hollywoodu spremaju na novi trend – filmove utemeljene na poznatim igračkama.

Randall Park, poznati glumac i reditelj, misli da to nije dobro, te da Hollywood ne shvata lekciju filma Barbie.

Randall Park – poznati glumac i reditelj

Međutim, Park je izjavio da Hollywood nije vidio dublju pouku ovog uspjeha. U nedavnom intervjuu za Rolling Stone, Park, poznat po sitcomu “Fresh Off the Boat“ (“Neki novi imigranti“), progovorio je o novim trendovima u industriji zabave.

“Iako bi se iz zapanjujućeg uspjeha filma Barbie moglo pomisliti da je formula uspjeha proizvoditi više filmova temeljenih na igračkama, rekao bih da je prava lekcija da treba proizvoditi više filmova o ženama” izjavio je Park. „Tajna uspjeha je Greta Gerwig!“ podcrtao je svoju poentu spominjući rediteljicu i scenaristu koja stoji iza filma.

Film Barbie, s Margot Robbie i Ryanom Goslingom u glavnim ulogama, već je upisan u historiju na razne načine. Greta Gerwig je postala prva samostalna rediteljica čiji je film zaradio više od milijardu dolara na kino blagajnama (do sada je nekoliko rediteljica to uspjelo kao dio rediteljskog tima s muškarcem). Film je također ostvario najbolju zaradu ponedjeljkom u historiji studija Warner Bros.

Uspjeh filma Barbie potaknuo je Mattel, firmu koja posjeduje mnoge brendove igračaka uključujući Barbie, da istraži mogućnosti pretvaranja čak 14 svojih igračaka u filmove.

Popis uključuje projekte poput filma ‘Polly Pocket’, s Lenom Dunham (serija “Girls“) kao rediteljicom i s Lily Collins u glavnoj ulozi, zajedno s drugima poput filma ‘Hot Wheels’ producenta J. J. Abramsa i adaptacija franšize ‘Rock ‘Em Sock ‘Em Robots’ u kojoj glumi Vin Diesel. Park se također prisjetio filma ‘Crazy Rich Asians’ iz 2018., ističući njegovu ulogu u mijenjanju percepcije.

 

Prava lekcija filma Barbie je da Hollywood treba više filmova o ženama

 

“Često su nam govorili da naše priče neće imati odjeka u tzv. srednjoj Americi [dio SAD-a koji nije ni istočna ni zapadna obala, a u kojem nema mnogo etničkih manjina]. Taj film je razotkrio te mitove. Priče poput naše su univerzalne“, ispričao je Park. U međuvremenu, Gerwig je u razgovoru za časopis People opisala svoje želje o Barbie svemiru, “Nadam se ovo je samo početak, ulaz u mnoštvo filmova o Barbie“.

Margot Robbie, glavna glumica i producentica Barbie, izjavila je u intervjuu za časopis Time da je optimistična, ali i oprezna u pogledu mogućih nastavaka, naglašavajući nepredvidivost filmske produkcije.

 

Iako su filmovi temeljeni na igračkama možda nova moda u Hollywoodu, Randall Park ima dobru poentu: nije stvar u tome o čemu je priča, nego je stvar u tome da je autentično ispričana.

Pročitajte još