Sam Asghari nije uvijek ovako izgledao: Prije Britney Spears bio je iranski migrant od 130 kg i bez zuba

Piše: I. H.

Sam Asghari, uskoro bivši muž Britney Spears, nije uvijek bio zgodan i šarmantan. Izgledao je poprilično drugačije prije nego je upoznao pjevačicu 2016. godine i s njom započeo romansu.

Sam je dospio na naslovnice svjetskih medija nakon što je potvrđeno da se on i Britney Spears razvode nakon samo 14 mjeseci braka, a priča se naveliko i o njegovom životu prije nego je upoznao posrnulu pop-princezu.

U SAD, Sam je ušao kao iranski migrant još kao 12-godišnjak i to samo s ocem, dok su njegova majka i sestre ostale kod kuće. Nakon nekoliko godina upisao je studij prava i radio je paralelno tri posla kako bi mogao platiti sve troškove. U tom razdoblju je postao ovisan o lošoj prehrani, pa je u jednom trenutku imao 130 kilograma i pao je u depresiju.

“Jeo sam Doritos za doručak, brzu hranu, šećer, slatkiše, hranu bez proteina, puno ugljikohidrata i pio zaslađena gazirana pića. Moja prehrana bila je krajnje užasna. Kombinacija stresa i straha da u životu neću nikamo dospjeti izazvala je depresiju”, izjavio je jednom prilikom u intervjuu za Men’s Health.

 

 

Međutim, 2013. godine odlučio je preokrenuti svoj život, potaknut željom za novim početkom. Prijavio se na kurs o zdravoj prehrani, a onda se posvetio vježbanju i fitnessu. To mu je dobro išlo, pa je uskoro postao opsjednut skidanjem kilograma i postao lični trener u jednoj teretani.

Nakon toga, odlučio je okušati sreću u manekenkstvu na što ga je potakla sestra, a onda i u glumi što ga je dovelo do angažmana u nizu muzičkih spotova uključujući i onaj popularne grupe “Fifth Harmony Work From Home”. 2016. dobio je ulogu u Britneyinom spotu za pjesmu “Slumber Party”, na čijem je snimanju počela njihova romansa, a sve ostalo je već poznata priča.

 

 

Iste godine, Sam je potrošio hiljade dolara kako bi obnovio svoj osmijeh implantatima i krunicama, jer mu je nezdrava prehrana u potpunosti uništila zube, ali onda je doživio transformaciju. Vijest o tome pojavila se na profilu na Instagramu stomatologa Kama Kamangara iz Los Angelesa, koji je pokazao šokantne fotografije Samovih zuba prije nego mu ih je popravio. Na njima su vidljivi jasni znakovi propadanja i truleži, a obznanio je i da je Sam ugradio implantante čija se cijena kreće od 5.800 dolara po zubu, kao i krunice čija cijena iznosti 2.500 hiljade dolara, a zahvljujući kojima se Sam danas može pohvaliti blistavim osijehom.

Pročitajte još