Bliži li se kraj slavnog muzičkog menadžera Scootera Brauna: Ariana Grande i Demi Lovato su samo neke od pjevačica koje su prekinule saradnju

Piše: I. H.

Sve je veći broj pjevača koji posljednjih mjeseci prekida saradnju sa muzičkim menadžerom Scooterom Braunom. Njegov najveći klijent i dalje negira planove o prekidu suradnje, međuti, uveliko su krenula nagađanja da se bliži kraj Braunove karijere.

Američke pjevačice Ariana Grande i Demi Lovato, nakon godina saradnje prekidaju poslovne odnose s menadžerom Scooterom Braunom i njegovom firmom SB Projects, potvrdio je Billboard.

Grande je poslovni odnos s Braunom počela 2013. kada je objavljen njen debitantski album “Yours Truly”. Pod Braunovim vodstvom Ariana je izdala ukupno šest albuma, od kojih je pet dospjelo na prvo mjesto Billboardove skale 200. Još nije poznat tačan razlog prekida saradnje, ali to nije zaustavilo njene brojne fanove da tu odluku podrže i proslave na društvenim mrežama.

“Svi napuštaju Scooter Braun čak je i Ariana otišla!“

„Ariana više nije pod upravom Scootera Brauna. Molio sam za ovakve dane”, pisali su obožavatelji na Twitteru.

“Sjetite se kada je Scooter prisilio Arianu Grande da na albumu predstavi pjesmu o svom bivšem Macu Milleru, koji je u to vrijeme nažalost preminuo. Bila je slomljena, a on je mislio samo na promociju i publicitet. Ariana nikada nije uživo izvela tu pjesmu, grozan čovjek”, još je jedan od komentara usmjeren protiv slavnog menadžera.

Također, prije gotovo mjesec, Demi Lovato je nakon četiri godine prekinula saradnju s Braunom i njegovom firmom. Razlog profesionalnog razlaza trenutno je nejasan, iako Braunova nedavna srdačna objava na društvenim mrežama u kojoj je Lovato zaželio sretan rođendan ukazuje da među njima nema loše krvi, a njihovi su predstavnici odbili komentarisati situaciju.

Osim Lovato i Grande, u maju je saradnju s muzičkim menadžerom prekinuo i kolumbijski pjevač J Balvin dok je Justin Bieber, vjerojatno najistaknutiji Braunov klijent, nedavno negirao da planira napustiti Brauna i da je tražio novu upravu.

Muzički direktor i poduzetnik Scooter Braun već je godinama jedno od najomraženijih lica muzičke industrije, a sve je počelo prije četiri godina kada je Taylor Swift ušla u spor sa svojom bivšom diskografskom kućom Big Machine Records, njenim osnivačem Scottom Borchettom i novim vlasnikom, Braunom, oko vlasništva nad njenih prvih šest studijskih albuma, nakon čega ih je pjevačica odlučila ponovo snimiti.

Iako razlozi raskida saradnje muzičara i Brauna nisu poznati, na društvenim mrežama započela je rasprava o tome sprema li se propast muzičkog menadžera, te hoće li Ariana Grande i Taylor Swift, sada kada su obje slobodne od Brauna, snimiti zajedničku pjesmu.

Pročitajte još