Ljubavna priča Georgea Clooney-ija: Smisao života otkrio u 50-tim

Piše: I. H.

 

Nakon što je doživio razočarenje u prvom braku, zakleo se da neće imati djecu i da više neće pred oltar, međutim, planove mu je 2013. pomrsila 17 godina mlađa.

Georgeu Clooneyu (62) vjerojatno nisu predviđali holivudsku karijeru i veliki uspjeh, pogotovo kad je kao tinejdžer dobio Bellovu paralizu (op.a. privremena paraliza facijalnog živca), zbog čega mu je jedna strana lica bila ‘oduzeta’. Izazivali su ga u školi zbog ‘čudnog izgleda’, ali iz svega je izvukao i nešto pozitivno. Naučio se šaliti na svoj račun.

 

 

Nakon srednje škole je upisao novinarski fakultet, ali ga nikad nije završio već je sreću isprobao u Hollywoodu. Spavao je kod prijatelja, nije imao ni za autobusku kartu, a na audicije je išao biciklom kojeg je posuđivao. Za život je zarađivao tako što je prodavao ženske cipele, punio police u trgovinama i radio građevinske poslove, jer do onih glumačkih nije mogao doći. Uglavnom su to bile nebitne uloge u nepoznatim sapunicama.

Krajem 80-ih bio je u vezi s glumicom Kelly Preston, a onda se oženio s Talijom Balsam. Brak nije dugo potrajao, razišli su se nakon manje od 2 godine, iako je brak finaliziran 1993. Glumac je tada javno rekao kako više nikad neće stati pred oltar i da ne želi imati djecu.

 

 

S 33 godine dobio je ulogu u seriji ‘Hitna služba’ i zbog toga preko noći dobio status seks simbola, a magazin People ga je 1997. i 2006. godine proglasio najseksepilnijim muškarcem na svijetu. Tada je imao brojne ljubavne veze pa su ga povezivali s Cameron Diaz, Charlize Theron, Lucy Liu…

 

 

Tek 2013. upoznao je ljubav svog života. Advokatica Amal Alamuddin (45) očarala ga je na prvu, a zaprosio je nakon što su hodali samo 6 mjeseci. Tada je imala 35 godina, a on 52. Napravio im je večeru, upalio radio, natočio šampanjac i sakrio prsten. Nakon što je kleknuo i pitao je hoće li se udati za njega, nije mu odmah odgovorila. Trebalo joj je 25 minuta da mu kaže ‘da’.

Vjenčali su se 2014. u Veneciji, a pozvali su samo porodicu i bliže prijatelje. Tri godine kasnije Amal je rodila blizance, Ellu i Alexandera. Tek kad je postao porodični čovjek, priznao je, shvatio je koliko je njegov život ranije bio prazan.

„Porodica mi je sve. Daju mi osjećaj pripadnosti, dom i bezuslovnu ljubav – sve ono za što sam mislio da bih mogao dobiti od dobre karijere i psa. Amal i ja smo sjajan tim. Nikad se nismo posvađali, imamo divan život. Da mi je neko kad sam bio mlađi rekao da će mi se nakon 50.-te desiti najljepši dio života, nasmijao bih se jer sam smatrao da sam s 50 zapravo mrtav. Sad mislim da ni sa 60 nisi toliko star. A oko 70. rođendana ću se već malo zamisliti’, našalio se glumac.

Pročitajte još