Popularni bh. pjevač na naslovnici stranih medija: Mirza Selimović o svom trnovitom putu ka zvijezdama za “Daily Music Roll”

Piše: I. H.

 

Popularni bh. pjevač Mirza Selimović nedavno je dao svoj prvi intervju za jedan od najpoznatijih stranih medija Daily Music Roll, s čim se pohvalio i na svojim društvenim mrežama.

U ovom intervjuu pod naslovom “Proslavimo muzičko putovanje Mirze Selimovića i njegove besprijekorne inspirativne muzičke stilove” najviše se govorilo o Mirzinom putu ka slavi, ali i preprekama, fanovima i generalno muzici kao vrsti umjetnosti.

“Umirujuće melodije uz njegovu šarmantnu prisutnost učinile su njegovu pjesmu primamljivijom za svakog ljubitelja muzike. Njegova muzička gracioznost i elegancija njegovih muzička vibracija učinile su da svaki ljubitelj muzike padne na njegovo besprijekorno umijeće”, samo je dio uvoda kojim su opisali bh. pjevača.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mirza Selimović (@mirza.selimovic)

Na samom početku intervjua, Mirza se zahvalio na lijepim riječima i odgovorio na pitanje o tome kada je shvatio da se želi baviti muzikom.

 

“Od malena sam maštao da postanem pjevač. Često u šali kažem da je to jedino što mogu. Dok sam bio u osnovnoj i srednjoj školi, muzički festivali i bina postali su dio moje svakodnevice. Kasnije sam krenuo u drugu karijeru, završio sam Građevinski fakultet, ali ljubav prema muzici bila je jača od svega”, rekao je.

 

Inspiraciju je, kako kaže, pronašao u mnogim domaćim i stranim izvođačima kao što su Zdravko Čolić, Đorđe Balašević, ali i Freddie Mercurry te Steve Perry. On je također naveo da je u ovom poslu jako bitna podrška porodice i prijatelja, te da oni imaju priliku prvi čuti pjesme koje snima. Također, govorio je da u je i u njegovoj karijeri bilo i teških trenutaka.

 

“Bilo je mnogo teških trenutaka, pogotovo na početku moje karijere kada se tek trebaš afirmirati kao pjevač i stvoriti svoj jedinstveni stil. Međutim, uvijek sam išao korak po korak i nikad nisam dopustio da me nešto obeshrabri. Mislim da morate biti svoji i imati prilično jaku osobnost da biste preživjeli u muzičkom poslu”, objasnio je Mirza.

 

Istaknuo je da je otvoren i za neke druge žanrove muzike, ali da pokušava ostati vjeran svom stilu. Otkriva da je emocija pokretačka snaga kada je muzika u pitanju, a podijelio je i savjete svima koji žele postići uspjeh u muzičkom svijetu.

 

Pročitajte još