Jennifer Aniston iskreno o borbi sa začećem: Iako nije uspjela da se ostvari kao majka, prijatelji joj i danas pružaju podršku

Piše: I. H.

Holivudska glumica Jennifer Aniston (54) koja se proslavila ulogom Rachel Green u ‘Prijateljima’, prošle godine je za medije ispričala kako se zbog problema s plodnošću nikad nije mogla ostvariti u ulozi majke, a sad je otkrila i što o tome kažu njeni bliski prijatelji.

 

Kolega Adam Sandler (56), s kojim je Jennifer dijelila filmski set u više navrata, s posebnom pažnjom gleda na svoju prijateljicu. Isto misli i Adamova supruga Jackie pa joj zato svake godine na Majčin dan pošalju buket cvijeća. Na taj način joj pokažu koliko im je stalo do nje i da je podržavaju. Ne žele da se osjeća zapostavljeno samo zato što nema djecu. Tu informaciju otkrila je Jennifer u intervjuu za Wall Street Journal.

Jennifer je od 2000. do 2005. bila u braku s Bradom Pittom (59), koji se na setu filma ‘Gospodin i gospođa Smith’ zaljubio u Angelinu Jolie (48) i ostavio Jennifer zbog nje. Nakon njega udala se 2015. za Justina Therouxa, a brak je potrajao tri godine. Jennifer je otkrila da je u djetinjstvu gledala brak svojih roditelja i da je to imalo veliki uticaj kasnije na njeno ponašanje u vezama.

 

„Uvijek mi je bilo teško u vezama jer sam stvarno bila nekako sama. Ne znam. Kad bih posmatrala svoje roditelje u braku, nisam pomišljala da je to nešto što jedva čekam i sama imati. Nije mi se sviđala ideja da žrtvuješ ono što jesi ili ono što želiš zbog nekog drugog. Nije me to imao ko naučiti. Tako da je bilo lakše biti solo. Nisam imala neki pravi ‘trening’ u tom davanju i primanju“, dodala je.

Aniston je prošle godine za Allure otkrila da je godinama htjela imati djecu i pokušavala je ostati trudna, ali i kako su joj pritisak stvarala konstantna nagađanja o njezinoj trudnoći.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

„Pokušala sam sve, od potpomognute oplodnje do pijenja nekakvih kineskih čajeva. Bio je to težak put. Dala bih sve da mi je neko rekao: ‘Zamrzni jajašca. Učini sebi uslugu.’ Nikad ne mislite o tome na vrijeme. Evo me danas. Ta prilika je prošla“, zaključila je.

Pročitajte još