Razvod Halle Berry i Martineza napokon priveden kraju: Ona mora plaćati alimentaciju u iznosu od 8000 dolara

Piše: I. H.

 

Američka glumica Halle Berry s Olivierom Martinezom bila je u braku od 2013. do 2015. godine, kada su objavili da prekidaju, no službeno su razvedeni tek ovoga sedmice, odnosno njihova brakorazvodna parnica trajala je osam godina.

“Idemo naprijed s ljubavlju i poštovanjem jedno prema drugome i zajedničkim fokusom na ono što je najbolje za našeg sina. Želimo jedno drugome samo sreću u životu i nadamo se da poštujete našu, a što je najvažnije i privatnost naše djece, dok prolazimo kroz ovo teško razdoblje”, napisali su te 2015. godine.

Razvod Halle Berry i Martineza konačno je priveden kraju, a tokom parnice naišli su na brojne probleme koje je trebalo riješiti prije nego što budu službeno razvedeni. Ono glavno pitanje je bilo pitanje starateljstva nad njihovim sinom Maceom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Upravo su njihov sin, te pitanje alimentacije i starateljstva razlozi zašto se njihov razvod toliko odužio. Berry i Martinez sada imaju zajedničko pravno i fizičko starateljstvo nad Maceom. Par dana će Maceo biti kod oca, a par kod majke.

Page Six došao je do dokumenata sa suda koji nalažu Halle da isplaćuje pozamašnu svotu novca za alimentaciju. Naime, glumica mora Martinezu mjesečno davati 8000 dolara alimentacije.

 

Prema sudskim dokumentima, Berry mora plaćati sinu poduku u privatnoj školi, školske uniforme i školski pribor, ali ta plaćanja idu direktno školi, a ne njenom bivšem suprugu. Mora plaćati i van nastavne aktivnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Bivši par upoznao se na setu Dark Tidea 2010. godine. Zaručili su se dvije godine nakon upoznavanja, a tri mjeseca nakon vjenčanja rodio im se sin. Osim Macea, glumica ima i kći Nahlu s kanadsko-francuskim modelom Gabrielom Aubryjem, a sada je u vezi sa muzičarom Vanom Huntom.

Pročitajte još