Bivši teniser Roger Federer sa suprugom na ljetovanju: Jedna stvar dokazuje iskrenu dugogodišnju ljubav

Piše: I. H.

Bivši teniser Roger Federer i njegova supruga Miroslava Mirka Federer trenutačno uživaju u na ljetovanju u Italiji, a fotografi su ih uhvatili dok su se ukrcavali na brod i uživali u razgledavanju lokalnih trgovina.

 

Roger i Mirka prvo su na gliseru razmijenili nekoliko osmijeha i riječi, a onda su krenuli u razgledavanje mjesta na obali koje je vrlo popularno među turistima.

 

 

Mirka je za izlet obukla kratku haljinu s plavim i bijelim detaljima, te kosu svezala u rep, a Roger je nosio bijele pantalone i crnu majicu koju je uskladio s tamnim patikama.

Roger i Miroslava upoznali su se 2000. godine na turniru u Sydneyju, a i ona se profesionalno bavila tenisom. Od karijere je odustala 2002. godine zbog povrede stopala, no kasnije je istakla kako ne žali ni za čim i posvetila se porodičnom životu. Par se vjenčao na imanju pokraj Basela u aprilu 2009. godine, a iste godine rodile su im se blizanke Myla i Charlene. Pet godina kasnije, u porodici su ponovo dobili iznenađenje kada je Mirka rodila blizance Lennyja i Lea.

Roger nikada nije krio koliko je zaljubljen u lijepu Slovakinju i jednom je prilikom otkrio da bez nje ne može zamisliti niti jedan dan.

 

“Odbijam spavati u krevetu ako moja supruga nije u njemu. Uvijek smo htjeli djecu, no ne želim spavati odvojen od nje u nekoj drugoj sobi ili na drugom spratu. Radije ću spavati s djecom koja vrište nego bez Mirke”, priznao je.

Zbog karijere Roger je morao često putovati, a upravo zbog toga su se on i supruga odlučili na obrazovanje svoje djece kod kuće, kako bi mališani s njima mogli ići gdje god treba.

Pročitajte još