Kim Cattrall kratko u legendarnoj ulozi Samanthe: Za 60 sekundi zaradila vrtoglavi iznos

Piše: I. H.

Mnogi se slažu  da kultna serija “Sex i Grad” nije ono što je bila bez Samanthe. Iako je druga sezona nastavka gotovo do samog finala stigla bez omiljenog lika, glumica Kim Cattrall (66) ipak se u posljednjoj epizodi pojavila u ulozi Sam.

Samanthino pojavljivanje trajalo je 70 sekundi, i to samo dok telefonski razgovara s Carrie.

Za tu je scenu, i ukupno 20 izgovorenih redova, dobila nevjerovatnih milion dolara, piše “Daily Mail”. To bi značilo da je Kim zaradila otprilike 16.666 dolara po sekundi scene.

Kako je rekla Cattrall, nazvao je izvršni direktor HBO-a i pitao je šta je potrebno da se vrati. Jedan od zahtjeva bio je i da je stilizira Patricia Field, proslavljena kostimografija koja je radila na originalnoj seriji, ali ne i na ovom nastavku.

Glumica je upravo zbog svoje plate u “Seksu i gradu” u svađi s kolegicama, a očito nije bila zadovoljna honorarom koji je godinama primala glumeći Samanthu Jones u SATC-u.

Iako je u prvoj sezoni nismo vidjeli u nastavku, izgleda da se zbog dogovorenog iznosa za pojavljivanje u drugoj sezoni ipak predomislila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Cattrall (@kimcattrall)

Cattrall je u hit seriji glumila u šest sezona, između 1998. i 2004., a također se pojavila u dva igrana filma “Seks i grad”. Međutim, odbila je glumiti Samanthu u trećem filmu “Seks i grad”, te je tražila veći honorar.

Kako se već pisalo, u seriji “SATC” bila je plaćena 350.000 dolara po epizodi.

Na reakcije fanova nije trebalo dugo čekati. I dok jedni ne kriju oduševljenje njenim kratkim povratkom ulozi Samanthe Jones, drugi ne kriju razočaranje koje se najviše odnosi na osmišljeni stajling Patricie Field za Samanthu.

Kako je potvrđeno, serija će doživjeti i treću sezonu, no sudeći po svemu – ipak bez legendarne Sam Jones.

Pročitajte još