Elton John nakratko hospitalizovan: Pao u svojoj vili u Francuskoj

Piše: I. H.

Muzička zvijezda Elton John bio je nakratko hospitalizovan tokom vikenda, nakon što je pao u svojoj vili u Nici, u Francuskoj.

76-godišnji pjevač hita “I‘m Still Standing” prevezen je u bolnički ortopedski centar Princess Grace, gdje mu je ukazana pomoć od lakših povreda, prenosi Page Six.

 

“Možemo potvrditi da je Elton nakon jučerašnjeg pada u svom domu na jugu Francuske posjetio lokalnu bolnicu kao mjeru predostrožnosti”, rekao je Johnov predstavnik za Daily Mail u ponedjeljak ujutro.

 

“Nakon pregleda, jutros je odmah otpušten i sada se vratio kući i dobrog je zdravlja”, dodao je.

 

Pjevač ljeto provodi na francuskoj rivijeri sa svojim suprugom Davidom Furnishom i njihovo dvoje djece, nakon što je početkom jula završio svoju turneju Farewell Yellow Brick Road.

 

“Znate, ne bih sjedio ovdje i razgovarao s vama da nije bilo vas. Kupili ste singlove, albume, CD-ove, kasete, ali što je još važnije, kupili ste karte za nastupe i znate koliko volim svirati uživo”, rekao je publici u Stockholmu dok je završavao koncert u Švedskoj.

Dobitnik Grammyja zahvalio je fanovima na kontinuiranoj podršci tokom njegove više od pet decenija duge karijere.

 

“Večeras je bilo čarobno. Pokušavam obraditi tu informaciju i mislim da još neko vrijeme neću moći prihvatiti činjenicu da sam konačno završio s turnejom,” priznao je. “Ne mogu vam reći koliko će mi nedostajati fanovi i koliko me njihova podrška ponizila – to će zauvijek ostati sa mnom.”

Elton je posljednji put u javnosti viđen kako uživa u opuštajućem danu na svojoj superjahti sa mnoštvom prijatelja u Saint-Tropezu 22. avgusta. On je, također, primijećen na večeri sa Kevinom Spaceyem u Nici, ranije ovog mjeseca, nakon što je glumac oslobođen optužbi za seksualni napad na četvoricu muškaraca.

Pročitajte još