Adam Sandler oborio rekord u karijeri: U trenutno najgledanijem filmu na Netflixu pojavljuju se njegove kćerke i supruga

Piše: I. H.

Nakon što je stekao reputaciju omraženog glumca među kritičarima, Adam Sandler je novim filmom ipak dokazao da nije za baciti.

Netflixov film „You Are Not Invited to My Bat Mitzvah“, koji je adaptacija istoimenog romana o odrastanju Fione Rosenbloom iz 2005., srušio je Sandlerov rekord karijere s gotovo savršenim rezultatom na Tomatometru.

 

Film prati Stacy Friedman i njenu najbolju prijateljicu Lydiju Katz, koje prolaze kroz uspone i padove koje donose tinejdžerske godine. Sandlerova kći Sunny je glumila glavnu glumicu Stacy, dok se i njegova starija kći Sadie i supruga Jackie, također, pojavljuju u filmu.

Film je od kritičara Rotten Tomatoesa dobio 96%, što ga čini filmom Adama Sandlera s najboljim recenzijama. Publika mu je dala 67%, a na nivou najgledanijih Netflixovih filmova trenutno se nalazi na prvom mjestu.

“Filmovi Adama Sandlera uvijek su bili hit, ali ovim je nadmašio sebe”, “Sviđa mi se što je u filmu cijela njegova porodica”, “Kultni lik”, neki su od komentara na Twitteru.

 

Film je svrgnuo Adamovu košarkašku dramu “Hustle” iz 2022. , koja ima 93 posto pozitivnih rezultata i postao njegov najbolje ocijenjeni film na ovoj stranici. Sandlerovi drugi najbolje recenzirani projekti su “The Meyerowitz Stories (New and Selected)” iz 2017. (92 posto), “Uncut Gems” iz 2019. (91 posto), koji mu je donio nagradu Independent Spirit za najbolju mušku glavnu ulogu, i “Punch-Drunk Love” iz 2002. (79 posto) ), u režiji Paula Thomasa Andersona .

Međutim, “You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah” Sandleru je donio neke od najboljih kritika u karijeri do sada.

Pročitajte još