Bivša ex – YU zvijezda: Sa dvoje djece ne priča, a treća žena ga optužila da je nasilnik

Piše: I. H.

Bivša velika zvijezda Jugoslavije, Daniel Popović, čovjek koji je otpjevao bezvremenski hit “Džuli” i predstavljao Jugoslaviju spomenutom pjesmom na Euroviziji 1983. godine, često je vodio problematičan život. Nedavno je za Kurir otvorio dušu i ispričao o svojim muzičkim uspjesima, saradnji s Lepom Brenom, ali i porodičnim odnosima.

Otac 67-godišnjeg muzičara je bio Crnogorac, a majka Belgijanka, te se već u ranoj dobi počeo baviti muzikom. Zbog svog djeda, koji je porijekom iz Belgije, odlučio je i nastupati pod imenom “Daniel”, no prije multinacionalnog uspjeha “vježbao je svirati po deset sati dnevno” i završio muzičku akademiju u Grazu.

Nakon što je pobijedio na tadašnjoj Jugoviziji, koja je održana u Novom Sadu, uslijedio je uspjeh koji ni u snu nije mogao očekivati. Ubrzo nakon toga, kad je “Džuli” već postao hit u nekoliko zemalja, Popović je ušao u studio s Lepom Brenom.

„Bilo je slatko i kiselo. Nikada neću moći zaboraviti da su me na snimanju spota bacili na Durmitor među vukove, gdje sam tri sata čekao helikopter. Nikad se nismo družili jer je svako gradio svoju karijeru.“, prepričao je anegdotu sa snimanja s Lepom Brenom s kojom je napravio pjesmu “Jugoslovenka”. Doduše, za pjesmu tvrdi da svojom popularnošću nikada nije nadjačala “Džuli”. Isto tako, odbacio je sve mogućnosti za ponovni ulazak u studio s Lepom Brenom.

Često je Popovićev privatni život znao zasjeniti njegovu muzičku karijeru, a nerijetko je punio i novinske naslovnice.

„Iza sebe imam tri braka i četvero djece. Sada živim s četvrtom suprugom Aleksandrom s kojom nemam djece. Nije nam bilo suđeno. Shvatili smo da je bolje posvetiti se sebi, pronaći nešto što nas ispunjava i uživati ​​u životu“, objasnio je trenutnu situaciju.

Inače, s prvom suprugom Majom ima kćer Anamariju, i s njom je u dobrim odnosima. S drugom suprugom Sanjom ima sina Sebastiana i kćer Izabelu i tvrdi da se “poštuju”, međutim, s trećom suprugom je odnos nešto drugačiji.

„Sa trećom suprugom Sandrom imam sina Dominika. Nas dvoje smo u katastrofalnim odnosima. Zadala mi je ogromne probleme! To je prva osoba koju sam tužio, jer stalno govori laži o meni. Piše da sam registrovani nasilnik u porodici, što nije istina. Poslao sam medijima dokument koji dokazuje da je bila nasilna.“, prepričao je.

Što se tiče djece, odnosi također variraju.

S Anamarijom nemam kontakt, ali preko njene majke saznam kako je. Sa Izabelom i Sebastijanom sam u dobrim odnosima. Što se tiče Dominika, nemamo nikakav kontakt i žao mi je zbog toga. On sluša svoju majku i vjeruje da je sve što ona govori istina. Nadam da će nekada poslušati i moju stranu priče.“, rekao je Popović.

Iako su mediji često pisali kako je u finansijskim problemima i sklon opijatima, poznati pjevač tvrdi da se “napio samo jednom”.

„Nisam sklon alkoholu, drogi, kocki… Ja sam se samo jednom napio jer nisam znao šta pijem. Zamalo sam umro zbog toga i otad izbjegavam alkohol.“, zaključuje.

Pročitajte još