Glumica Danica Maksimović otkriva tajnu savršenog izgleda: U osmoj deceniji života liniju dovela do savršenstva

Piše: I. H.

Srbijanska glumica Danica Maksimović dovela je svoju liniju do savršenstva, iako važi za jednu od najuspješnijih i najljepših glumica na našim prostorima, niko ne može da ospori činjenicu da je njen izgled u osmoj deceniji fenomenalan.

 

„Htjeli bi da budem baba, ali ja duhom to nisam. Po krštenici možda jesam, ali se tako ne osjećam. Dobijam dosta pozitivnih komentara, ali ima i negativnih, zločestih. Ljudi kažu „Šta će njoj da u 70. godini pokazuje tijelo u kupaćem kostimu?“ Pa kako da uđem u jacuzzi, u skafanderu?! Ima da se skidam i slikam dokle god mogu i dok mislim da je to pristojno, jer ja u sebi nosim glamur, a ne vulgarnost.“, kaže Danica ponosno.

Na pitanje kako uspijeva održati takvu liniju, ova glumica je izjavila da ukoliko odluči da za obrok pojede picu, sarmu ili jagnjetinu, onda sljedećeg dana ima određenu rutinu.

„Imam dobru liniju, jer vježbam dva-tri puta sedmično. Rastežem se u krevetu, idem na pilates i jogu. Mogu da uradim špagu i most iz mjesta, i to bez zagrijavanja. Mogu i stajati na rukama, kolut naprijed i nazad, salto… Nije mi teško, jer to sve radim odmalena. Moj život je asketski. Ako čovjek želi da ima zategnute mišiće, lijep ten i da bude zdrav, mora i da vježba. Mora da vodi računa i o ishrani. Ja jedem umjereno i nikad ne večeram.“,  rekla je Danica za Informer.

 

Jednom je za domaće medije izjavila da prvo kada ustane umije se hladnom vodom, potom pere zube i istušira se.

„Kada je riječ o ishrani obavezno uzmem kašikicu meda i toplu vodu sa malo limuna, koja spere sve što je nataloženo na crijevima i priprema organizam za doručak. Vodim računa o ishrani, pa ujutru konzumiram ugljene hidrate i masti. Nekada su to pahuljice sa jogurtom i mlijekom, nekada hljeb sa maslacem i džemom uz čaj, a volim i da napravim smoothi od voća i povrća koje imam u kuhinji. Odavno sam razbila zablude o hljebu i mislim da ga ne bi trebalo izbjegavati, ali treba biti umjeren.“, ispričala je Danica prije nekoliko godina.

 

Njen meni se, uglavnom, sastoji od povrća, ribe i voća te je istakla da se njena ishrana bazira na prirodnim namirnicama.

Svakog dana je na meniju nešto „na kašiku“, ribu jede dva puta sedmično, a meso ne jede često već umjesto njega jede gljive.

„Hranim se zdravo, ali ne po direktivi nutricionista, već zato što volim i voće i povrće. U mom tanjiru najčešće su gljive, brokoli, špinat, blitva, kopriva (u čorbi ili piti), tikvice, kupus, karfiol, a u kući uvijek mora biti celera. Čorbe od svega toga prave su energetske i vitaminske bombe, koje mogu biti savršen obrok. Kada se narendaju celer, mrkva i cvekla, pa pospu s nekoliko kapi limuna – eto divne salate, odlične za krvnu sliku. Nedavno sam otkrila kinou, koja sadrži više proteina nego meso, a kalcijumom je bogatija od mlijeka.

Volim ananas, lubenicu, dinju, avokado… Međutim, što ne pojesti dobru sarmu, fino parče mesa, jagnjetinu, čak i pasulj s rebarcima ili gibanicu, koju volim da spremam jer u njoj uživaju svi moji ukućani i prijatelji? Sljedećeg dana malo pripazite šta jedete, bacite se na mrkvu, jabuke, tikvice, špinat i – neće biti problema.“, kaže iskreno Danica.

Pročitajte još