Zavidna linija glumice u 66.-oj godini: Sharon Stone otkrila svoj recept

Piše: I. H.

Popularna holivudska glumica Sharon Stone, oduševila je publiku svojim prirodnim talentom u brojnim filmskim ulogama, ali i zabrinula svoje fanove brojnim zdravstvenim problemima. U dobi od samo 43 godine, glumica nominirana za Oscara, doživjela je po život opasan moždani udar i moždano krvarenje za koje su joj trebale dvije godine da preboli. Uprkos brojnim medicinskim izazovima, Stone se u potpunosti oporavila uz odlučnost i naporan rad.

 

 

Pored svojih glumačkih postignuća, Stone je često bila na naslovnicama zbog zapanjujuće ljepote i upečatljive tjelesne građe. Čak i sa 65 godina, glumica i dalje izgleda nevjerovatno, a svoj mladenački izgled pripisuje predanosti zdravom načinu života i promišljenom odabiru prehrane. Evo u koje se namirnice kune da joj pomažu pri održavanju vitke linije na kojoj joj mogu zavidjeti i mnogo mlađe kolegice.

 

Kako donosi Eat This, Stone redovno konzumira namirnice s niskim glikemijskim indeksom poput leće i kvinoje, a upravo ta hrana pruža brojne zdravstvene prednosti za naše cjelokupno blagostanje. Općenito, hrana s niskim glikemijskim indeksom može biti korisna za mršavljenje ili održavanje težine, snižavanje holesterola i krvnog pritiska, te smanjenje rizika od dijabetesa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Osim toga, glumica je više puta naglasila kako gotovo nikada ne preskače obroke, a naročito doručak.

 

“Moj omiljeni doručak je svježa, narezana lubenica s feta sirom i mentom, maslinovim uljem, soli te paprom. Nakon toga obično pojedem komad bezglutenskog tosta od kiselog tijesta i popijem biljni čaj”, rekla je nedavno za Wall Street Journal.

 

Stone ima uravnoteženu prehranu koja također uključuje velike količine nemasnog mesa kao što su pileća prsa, pureća prsa i nemasni komadi govedine ili svinjetine. Budući da je visok unos zasićenih masti povezan s povećanim rizikom od visokog holesterola i bolesti srca, nemasne bjelančevine su upravo ono što nutricionisti najviše preporučuju.

Pročitajte još