Jessica Simpson napustila Hollywood: “Sad smo svi sretniji”

Piše: I. H.

Jessica Simpson, američka pjevačica, glumica i poduzetnica, još je jedna u nizu njenih kolega koji su “pobjegli” iz Hollywooda. Osnivačici modno-kozmetičkog brenda “Jessica Simpson Collection”, dozlogrdio je Hollywood, a nedavno je otkrila da se sa suprugom Ericom Johnsonom i troje djece, preselila u Nashvilleu u Tennesseeju gdje već godinama mirno žive Nicole Kidman i Keith Urban, te njihove dvije kćerke. Sviđa joj se mirnija svakodnevica u prijestolnici country muzike, posebno činjenica da suprug i ona više ne moraju biti toliko biti na oprezu zbog 11-godišnje kćerke Maxwell, 10-godišnjeg sina Acea, te četverogodišnje djevojčice Birdie kao što su bili dok su živjeli na staroj adresi.

Porodica joj je sada mnogo sretnija, rekla je za E!Online.

 

U Nashvilleu su unajmili ljetnikovac dok ne pronađu odgovarajući novi dom, no raskošan porodični posjed u losangeleškoj četvrti Hidden Hills, vrijedan 11,5 miliona dolara, trenutno ne planiraju prodavati.

 

“Otkako smo u Nashvilleu, moja djeca se puno više smiju. Kažu mi da sam i ja sretnija”, izjavila je dodajući kako ima mnogo istomišljenika u zabavljačkoj industriji.

U njenom slučaju, “čašu je prelila” činjenica da je svojim šestim studijskim albumom “Do you know” još 2008., kada je objavljen, prešla u country muzički žanr, pa je onda i razumljivo da želi živjeti u gradu koji “diše” ritmom popularne američke muzike. Dosad je prodala preko 20 miliona albuma širom svijeta, njen modno-kozmetički brend vrijedi više od milijardu dolara, a sada su na redu novi muzički projekti, o kojima dugo razmišlja.

 

“Planirala sam ovo posljednjih 12 godina. Uopće nisam nervozna, ali da ste me prije dvije godine pitali planiram li se vratiti muzici, uplašila bih se. No sada tačno znam što želim”, rekla je Jessica Simpson.

 

Zvijezda romantične komedije “Zaposlenik mjeseca” našla se na udaru medija zbog značajnog variranja tjelesne težine (poslije treće trudnoće izgubila je 45 kilograma tokom šest mjeseci), rekla je da su njena djeca zbunjena tolikim interesom javnosti za njenu težinu.

 

“Moja djeca vide da sam uvijek pod lupom i to ih jako zbunjuje. Govorim im da bih im to voljela objasniti, da mogu. Voljela bih da im mogu reći sa sada osjećam manje pritisaka zbog izgleda, ali sve i dalje ostaje isto”, rekla je pjevačica čija je odluka o odlasku iz Hollywooda dio novog trenda.

 

 

 

Pročitajte još