Linda Evangelista u posljednjih pet godina dva puta se borila s karcinomom dojke: Znam da sam jednom nogom u grobu, ali slavim život

Piše: L. K. P.

Iako se do sada znalo samo za njezinu borbu s posljedicama estetskog zahvata poznatog kao krioliza kojim se zamrzavaju masne stanice kako bi se otopile, a kod nje su nabujale i unakazile joj lice, Linda Evangelista sada je otkrila da je u tom periodu vodila mnogo dramatičnije i opasnije bitke.

Naime, u posljednjih pet godina slavnom modelu dva puta je dijagnosticiran rak dojke. U nedavnom razgovoru za digitalno izdanje WSJ. Magazina, rekla je kako joj je karcinom dojke prvi put dijagnosticiran 2018. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

„Otkriven je na redovnoj godišnjoj mamografiji. Nalaz nije bio dobar, a zbog drugih zdravstvenih čimbenika, bez oklijevanja sam se odlučila za obostranu mastektomiju. Nakon zahvata mislila sam da sam riješila problem. No 2022. napipala sam kvržicu i shvatila da se rak vratio.‘‘

Nakon druge dijagnoze Linda je inzistirala da joj onkolog izvadi i tu izraslinu bez obzira na estetske posljedice. Bila je, kako kaže, oko toga vrlo odlučna i glasna.

– Iskopaj mi rupu u prsima, ne treba izgledati lijepo, želim da to iskopaš što dublje. Želim vidjeti rupu u svojim prsima kad završiš. Razumiješ li me? Ne želim umrijeti od ovoga, otkrila je slavna manekenka i priznala kako je sada i to riješeno, ali i dalje živi u strahu jer ima vrstu karcinoma koji se često vraća.

– Znam da sam jednom nogom u grobu, ali slavim život. Prošla sam kroz neke užasne zdravstvene probleme, tu sam gdje sam i sretna sam što sam živa. Svaki novi dan za mene je bonus, kazala je Linda koja ima 16-godišnjeg sina Augustina iz avanture s francuskim milijarderom Françoisom Pinaultom, današnjim suprugom glumice Salme Hayek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

A sada postaje i jasnije zašto je Salma Hayek toliko brižna prema Lindi i njenom sinu s kojima slavi svaki veliki praznik i rođendan. Brine se da se Linda ne osjeća usamljeno, ali i da se Augustin osjeća kao punopravni član porodice.

Pročitajte još