Lana Jurčević javila se iz bolnice nakon komplikacija u trudnoći: Ja nisam ista, moj život nije isti

Piše: L. K. P.

Lana Jurčević već se neko vrijeme nalazi u bolnici zbog komplikacija sa zdravljem koje su joj se javile tokom prve trudnoće.

O svom stanju ranije je izvijestila pratitelje na društvenim mrežama, a sada je otkrila da su joj se javile brojne žene sa sličnim iskustvima, čije je poruke i objavila na Instagramu.

“Draga Lana, prije tri sedmice smo dijelile samo bolnički zid i čula sam te i kako pjevaš pa sam sigurna bila da si to ti. I stalno te se sjetim jesi li dobro i je li tvoja beba dobro”, napisala joj je jedna pratiteljica, a druga joj je poručila:

“Draga Lana, prvo ti moram reći svaka čast što si odlučila javno istupiti sa svojom pričom, jer mnogi ljudi nisu svjesni kroz što majke/žene prolaze. Imala sam istu situaciju, 12 sedmica provedenih u bolnici uz masu lijekova i stigao nam naš palčić u 33. sedmici, nismo uspjeli izgurati do kraja. Dan danas mi zvone aparati iz inkubatora u glavi kad zatvorim oči i prođe me neka tuga i sjeta. Danas je zdrav dječak od godinu i pol koji nas sve uveseljava. Drži se i vjeruj – nagrada je velika.”

Lana je objavila još nekoliko poruka žena koje su s njom podijelile svoja iskustva, a uz njih je objasnila i zašto se odlučila na ovakav potez.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lana Jurcevic (@lalana)

“Kad mi neko kaže: Zašto si objavila ove sve stvari, kad ne znaš ISHOD? A kad ga znaš? Ko ti išta garantira u životu? Stalno radno mjesto do kraja života? Partnera do kraja života? Uspješnu trudnoću, zdravo dijete? Čiji život je PREDVIDIV? Milion nepoznanica nam je svaki dan na putu… Ja imam negdje neki svoj osjećaj, na koji imam pravo i koji me vodi. I intuicija mi govori svoje, ali na kraju, bit će kako bude…” napisala je Lana pa se zahvalila svima na porukama i komentarima podrške.

Podsjetimo, Lana je krajem jula na Instagramu otkrila da je trudna uz video u kojem plače od sreće. S partnerom i ocem djeteta Filipom Kratofilom u vezi je od 2017. godine, a dugo ga je uspjela skrivati od javnosti. Filip se ne voli medijski eksponirati pa se tako o njemu može naći vrlo malo informacija, ali one najvažnije ipak su dostupne.

Poznato je da je specijalist digitalnog marketinga, a na njegovu zaključanom profilu na Instagramu piše i da je direktor Lanine tvrtke La Piel. Zanimljivo je da Filip ima i brata blizanca Antonija, koji također ljubi jednu pjevačicu, Jelenu Žnidarić Zsa Zsu.

Pročitajte još