Iza širokog osmijeha krije se teška životna priča Nives Celzijus: Ovako izgleda njen otac kojeg je optužila da je seksualno uznemiravao

Piše: L. K. P.

Nives Celzijus jedna je od najpoznatijih bivših WAGS-ica u regiji, a malo ko zna da se iza njenog širokog osmijeha krije teška životna priča.

Pjevačica i spisateljica je rođena 18. decembra 1981. godine u Zagrebu, a njen otac Spaso Čanković, inače poznati modni novinar iz 80-ih, za nju je saznao kada je imala 18 mjeseci.

Nives je u svojoj autobiografskoj knjizi, koju je nazvala ‘Gola istina’, optužila oca da ju je seksualno uznemiravao kao desetogodišnju djevojčicu. Tvrdila je da je tada svojim prijateljima predstavljao kao ljubavnicu.

Oca je rijetko viđala. Spaso je, nakon svađe s Nivesinom majkom, prestao viđati kćerku, a javio se kada je vidio pjevačicu u jednoj televizijskoj reklami. Bivšoj partnerici je uvijek zamjerao što je njihovu kćerku pripremala da u budućnosti bude starleta.

Za navode u autobiografiji ‘Gola Istina’, Spaso je tužio kćerku za klevetu i dobio parnicu, a sud je odlučio da Celzijus mora platiti 40 prosječnih hrvatskih dnevnica kazne, prenosi Večernji.hr

Spaso Čanković promijenio je ime u Anej Sam, živi u Ljubljani te se bavi spisateljstvom.

Pročitajte još