Augustin James Evangelista: Za njega ćemo tek čuti, mama mu je supermodel 90-ih, tata vlasnik Guccija, a maćeha holivudska miljenica

Piše: L. K. P.

Ako je suditi po genima koje ima Augustin James Evangelista, smiješi mu se nevjerovatan uspjeh. A ako to baš i ne bude ono o čemu je sanjao, njegov otac pobrinut će se da ga malo ‘pogura’ i pomogne mu u ostvarivanju svega što je zacrtao.

Malo je onih koji se mogu pohvaliti da su im svi članovi porodice ugledni članovi svjetske elite. Njegova majka vladala je modnim pistama u 90-im godinama zajedno sa Christy Turlington i Naomi Campbell, otac je vlasnik grupacije Kering, a maćeha ni manje ni više nego jedna od najpoznatijih holivudskih glumica koja je nedavno završila snimanje novog Marvelovog hita s Angelinom Jolie.

Njegov otac je Franois-Henry Pinault koji je s Augustinovom majkom, slavnim supermodelom 90-ih Lindom Evangelistom, održavao tajnu vezu između 2005. i 2006. Linda je otkrila da je trudna u trenucima kada je Pinault već započeo svoju vezu sa slavnom Meksikankom Salmom Hayek, koja je nekako u isto vrijeme ostala trudna.

Dobro je poznata priča kako je manekenka krila od javnosti ko je otac njenog djeteta, no nakon što je Pinault odbio priznati očinstvo nad njihovim sinom, odlučila je zadovoljštinu potražiti na sudu. Ono što je tražila je i dobila, a Pinault se s godinama ‘smekšao’.

Za to je vjerovatno zaslužna i Salma Hayek koja se trudi porodicu zadržati na okupu, a na odmor uvijek povedu Augustina, baš kao i ostalu Pinaultovu djecu iz bivšeg braka i zajedničku Valentinu.

Iako ga je Linda Evangelista svih ovih godina držala podalje od svjetla reflektora i znatiželjne javnosti, sada je popustila u tome, a 16-godišnji sin bio joj je pratnja na dobrotvornoj večeri koju je organizirala Fondacija Kering. Upravo tamo javnost je mogla vidjeti da je Augustin naslijedio majčin izgled i ljepotu, a svojim ponašanjem dokazao je da će se o njemu tek čitati.

Pročitajte još