Pop diva bivše Jugoslavije: Evo čim se Tajči danas bavi i kako izgleda

Piše: I. H.

Tatjana Kameron poznatija kao Tajči, bila je jedna od većih pop zvijezda bivše Jugoslavije. Iako je mnogo vremena prošlo od kad je snimila svoje najveće hitove, mlađa publika ih i danas rado sluša, dok kod starijih bude neke posebne emocije.

“Hajde da ludujemo ove noći”, “Moj mali je opasan”, “Ti nemaš prava na mene” samo su neke od pjesama koje se smatraju pjesmama svih generacija.

Ovu zanosnu ljepoticu, plave kose i upečatljivog jarko crvenog karmina, nerijetko su uporedjivali sa Merlin Monro. Svojim scenskim nastupima i dobro uvježbanom koreografijom uvijek je išla korak ispred svog vremena, dok ljepotom i autentičnim stilom oblačenja nikoga nije ostavljala ravnodušnim.

Ipak, od vrhunca njene popularnosti prošlo je više od tri decenije, a kako već godinama ništa ne snima, mnogi se pitaju gde je i kako Tajči danas izgleda.

Obzirom da je na društvenim mrežama veoma aktivna, odgovor na ovo pitanje putem istih smo i dobili, a iako je evidentna promjena u izgledu sada pedesetrogodišnje pjevačice, svi oni koji je prate na društvenim mrežama složni su da je svojevrstan šarm i harizma nisu napustili.

 

Tajči danas izgleda zaista sjajno, a osim nekoliko bora na licu koje su joj samo dale dozu ozbiljnosti, ona i dalje plijeni prirodnom ljepotom i zaista nevjerovatnom pozitivnom energijom.

 

Podjsetimo, Tajči je prvi nastup imala na “Zagreb Festu” 1987. gdje je osvojila treće mjesto i nagradu za najboljeg debitanta sa pjesmom “Noć od kristala”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ESCToday (@esctoday)

Veći pjevački nastup koji je zapazio širi auditorijum bilo je gostovanje u pjesmi grupe Hari Mata Hari “Sedamnaest mi je godina”, koliko je i imala te godine, a 1989. upoznaje kompozitora Zrinka Tutića i počinje da priprema pjesme za prvi album.

 

Sa svojim najvećim hitom “Hajde da ludujemo” pobjedila je na Jugoviziji 1990. u Zadru nakon čega je predstavljala Jugoslaviju na Evroviziji u Zagrebu. Njena pojava u rozoj haljini, glas i koreografija osvojili su ne samo žiri, već i publiku u dvorani koja je pozdravila gromoglasnim aplauzom nakon izvođenja pjesme sa kojom je i odnijela pobjedu.

Tajči se povukla u jeku najveće popularnosti, napustila je Hrvatsku i sreću potražila u Americi gdje je nastavila sa muzičkim i scenskim usavršavanjem, pojavljujući se povremeno u mjuziklima i na televiziji u Los Angelesu.

Tamo je upoznala pijanistu Matthewa Camerona s kojim je dobila tri sina, međutim on je preminuo 2017. godine nakon duge i teške borbe sa rakom pluća, a pjevačica je prošle godine pronašla novu ljubav, Davida Langlois.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tajci (@tajcicameron)

Što se njene karijere tiče, ostala je vjerna muzici samo je promijenila žanr i bavi se duhovnim pjevanjem, a takođe je i motivacioni govornik koji dijeli pozitivne savjete za sretniji život.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tajci (@tajcicameron)

Pročitajte još