Supruga Brucea Willisa rastužila fanove: Njegovoj bolesti nema lijeka

Piše: I. H.

Legendarnom glumcu Bruceu Willisu dijagnosticirana je frontotemporalna demencija, a njegova supruga Emma Heming Willis često se oglašava davajući nove informacije o stanju glumca.

 

Emma Heming Willis na Instagramu je rastužila pratitelje novim informacijama o demenciji Brucea Willisa. Sa željom da podigne svijest o ovom stanju od kako je Bruceu dijagnosticirana frontotemporalna demencija, podijelila je neke informacije s fanovima u znak podrške Svjetskoj sedmici podizanja svijesti o FTD-u.

 

Emma je u videu otkrila da, nažalost, za bolest njezinog supruga nema lijeka.

 

“FTD je skraćenica za frontotemporalnu demenciju ili degeneraciju, koja utiče na prednje i sljepoočne režnjeve mozga. Danas ne postoji lijek ili jedinstven tretman za ovu bolest. Dobro došli u Svjetsku sedmicu podizanja svijesti o FTD-u 2023. Iskreno želim podizati svijest o ovoj bolesti zvanoj frontotemporalna demencija koja je ušla u našu porodicu. Nadam se da ćete naučiti i ponijeti nešto novo i korisno od ovog. Tu sam da sljedećoj porodici dam do znanja da niste sami i da postoji razumijevanje i nada unutar naše snažne FTD zajednice”, napisala je Emma.

Fanovi su podržali Emminu kampanju i u komentarima joj zahvalili na radu.

 

Podsjetimo, Willisu je demencija dijagnosticirana prošle godine tokom ljeta, a njegova sadašnja supruga i bivša Demi Moore od tad neumorno rade na tome da s glumcem provedu što više zajedničkih trenutaka koji će im ostati u sjećanju.

Zbog ove bolesti, glumac je morao prekinuti i svoju uspješnu karijeru, a svaka godišnjica ili rođendan koji sada obilježavaju, njegova porodica s emotivnim objavama rastuži fanove širom svijeta koji već decenijama prate rad ovog slavnog glumca.

Pročitajte još