Brad Pitt bijesan: Angelina Jolie manipulira djecom

Piše: I. H.

Angelina Jolie ovih dana snima svoj novi film “Maria”, u kojem predstavlja legendarnu opernu pjevačicu Mariu Callas, divu koja je, osim po svom glasu, bila poznata po nesretnoj ljubavi s grčkim bogatašem Aristotelom Onassisom. Angelinina pretvorba u Callas je apsolutno sjajna, šminkeri i kostimografi obavljaju vrhunski posao, a snimanje na raznim lokacijama u Parizu privlači veliku pažnju.

 

Međutim, fotografije sa seta privukle su pažnju i njezinog bivšeg supruga Brada Pitta. Naime, glumica ima lične asistente. Kamere su je snimile obučenu u crno, s velikim naočalama debelih stakala na licu, pod kišobranom koji drži njezin i Bradov najstariji sin, 22-godišnji Maddox Jolie-Pitt.

Madoxx očito ima aktivnu ulogu u ekipi filma i niko ne zamjera mami što želi svom sinu otvoriti vrata u industriji oko koje se vrti cijeli njegov život, otkako ga je glumica posvojila. Po tome Angelina nije nimalo posebna. Ona je na set u Parizu dovela i 19-godišnjeg Paxa. Sinovi su s njom već radili na snimanju filma “Without Blood” koji je trenutno u post-produkciji.

 

“Mi odlično sarađujemo. Kad god je filmska ekipa vrhunska, onda vam se čini kao da radite s porodicom. Dakle, i ovdje je to bilo tako “, rekla je Jolie za magazin People kada su je pitali o zapošljavanju sinova.

 

Iako se i Maddox i Pax dobro zabavljaju radeći s majkom, američki mediji pišu kako Brad Pitt s prezirom gleda na ove angažmane. Njegovo neslaganje nije novost u problematičnom odnosu bivših supružnika. No, u kolovozu se glumac naljutio kada je shvatio da je Angelina zaposlila njihovu najmlađu kćer Vivienne (15) kao pomoćnicu producentice u njezinoj produkciji off-Broadwayske predstave “The Outsiders”.

 

Govoreći za E! News, Angelina je tada rekla da je osjetila silnu potrebu da kćerki da mjesto u tom projektu nakon što je shvatila koliko Vivienne zanima pozorište.

 

“Viv me podsjeća na moju majku.Ona nikad ne želi biti u centru pažnje, ali zna kako biti podrška drugima u njihovoj kreativnosti. Promišljena je i vrlo ozbiljna kada je pozorište u pitanju i vrijedno radi da bi što bolje naučila kako stvari funkcionišu i kako najbolje može doprinijeti.” rekla je tada Jolie.

 

Sve to Brad Pitt, navodno, gleda zabrinuto. On, čak, smatra da je glavni Angelinin motiv za angažovanje njihove djece da njemu što više napakosti.

 

“Smatra da je ovo još jedan način da pokvari vezu njega i kćerke, jer poznato je da je Angie uvijek radila sve da djecu privuče u “mamin tim”. Ona je prava manipulatorica kada se radi o tome čiju će stranu djeca zauzeti.”, komentarisao je jedan insajder za magazin Life & Style.

 

Dodao je i kako je Bradu drago da mu kćerku toliko zanima pozorište, no zabrinut je da će majka i to iskoristiti da je udalji od njega.

 

Par je razveden već godinama, a bolni udarci koje su jedno drugom zadavali u borbi oko podjele imovine i zajedničkih projekata, manji su problem od neumorne bitke za starateljstvo nad djecom od kojih su maloljetni još samo Siloh Jolie Pitt (17) i 15-godišnji blizanci Vivienne i Knox Leon.

 

Poznato je da još od 2016. godine, kada je krenula priča o razvodu i Pittovu nasilnom ponašanju Madoxx i Pax ne razgovaraju s ocem. No, s ostalom djecom glumac je, prema pisanju medija, u dobrim odnosima i viđa se s njima kad god može.

Pročitajte još