Danijela Martinović se prisjetila pjesme koju je Grašo napisao samo za nju

Piše: I. H.

 

Vijest da su Danijela Martinović i Petar Grašo prekinuli nakon više od dvadeset godina zajedničkog života te 2021. godine šokirala je regionalnu javnost.

Osim na emotivnu vezu, nekadašnji partneri stavili su tačku i na poslovnu saradnju, a pjesma Danijele Martinović koju je napisao i komponovao Grašo budi sjećanja na neka prošla vremena.

Naime, Danijelina pjesma koja nosi naziv „Neka mi ne svane”, sa kojom je predstavljala Hrvatsku na Euroviziji 1998. godine, ostala je urezana u sjećanje ljubitelja muzike širom svijeta.

Na nedavno održanom koncertu pjevačica je otpjevala spomenutu numeru, a potom se sjetila vremena kada je ta pjesma i nastala.

– Daleke 1998. godine rodila se posebna pjesma. Njene note su postale vječne, dotiču srca generacija. Kada vidim kako i danas zajedno pjevamo te stihove na koncertima, sjetim se koliko je jaka moć muzike. Hvala vam na ljubavi – emotivno je poručila.

Ova pjesma Danijele Martinović ostavila je neizbrisiv trag u svijetu muzike, a pjevačica je i poslije toliko vremena pjeva sa istim žarom.

Podsjetimo, Danijela Martinović i Petar Grašo važili su za jedan od najskladnijih parova. Iako su mnogi očekivali da će ljubav krunisati brakom, slavni par odlučio se za drugi korak.

Nakon raskida pjevač je sreću pronašao pored Hane Huljić, koja mu je ubrzo rodila kćerku Albu, dok je Danijela prije nekoliko mjeseci uplovila u vezu sa inspektorom Josipom Plavićem.

Pročitajte još