Nakon Kate i Charlesa u bolnici završila i Sarah Ferguson i to s najtežom dijagnozom

Piše: L. K. P.

Novi udarac stigao je za kraljevsku porodicu. Nakon što je Kate Middleton operirala abdomen, iz još uvijek javnosti nepoznatih razloga, a kralj Charles III odlazi na operaciju prostate, s teškom dijagnozom morala se suočiti i bivša supruga princa Andrewa, Sarah Ferguson.

Sarah ovih dana prolazi najteže trenutke otkako joj je dijagnosticiran rak kože. Vojvotkinji od Yorka i bivšoj supruzi princa Andrewa dermatolozi su uklonili madež s tijela i poslali ga na testiranje, a onda su stigli nalazi koje niko ne želi dobiti.

Vojvotkinji je otkriven maligni melanom, najzloćudniji rak kože, i to samo nekoliko mjeseci otkako joj je u junu 2023. dijagnosticiran karcinom dojke.

– Nakon dijagnoze ranog oblika raka dojke ovog ljeta, Sarah, vojvotkinji od Yorka, sada je dijagnosticiran maligni melanom. Njen dermatolog zatražio je da se nekoliko madeža ukloni i analizira u isto vrijeme dok je vojvotkinja bila podvrgnuta rekonstruktivnoj operaciji nakon mastektomije, a jedan od njih identificiran je kao kancerogen, potvrdio je za javnost njen glasnogovornik.

Kako je rekao, dijagnoza je uznemirila, no trudi se i dalje biti dobrog raspoloženja.

U njenoj životnoj borbi najveća su joj podrška njene kćerke, princeza Eugenie i princeza Beatrice, ali i bivši suprug, princ Andrew, s kojim i dalje dijeli životni prostor, iako su odavno razvedeni.

Pročitajte još